Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Sportininkai juda cia


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
11 atsakymai į šią temą

#1
svecias....

svecias....

    Rimtas patarėjas

  • Pažengęs
  • 555 Pranešimai
  • Gyv. vietaРоссия

Sveiki,planuoju normalia kacialka pradet lankyt t.y sporto kluba,noreciau is jusu patarimu.Kaip su mityba?,kiek kartu per diena ir ka geriausiai valgyt? ar vertetu isvis atsisakyt riebaus maisto? nelabai kulturizme nusimanau,tai noreciau patarimu.Taip pat papasakokite kaip ten del maisto papildu? tie,kurie normaliai viska paaiskins,uzmesiu rep.Zinai kad tarp musu yra keli sportininkai,tai pasidalinkite nuo ko pradejot,kiek kartu per savaite lanket,kiek laiko sportavot ir panasiai,aciu.


  • 1

#2
L.Nos

L.Nos

    Autoklubo tėvas

  • Garbės moderatorius
  • 2.745 Pranešimai
  • Gyv. vietaAlytus
  • Darbas:Motomanas
  • VIP:Yra yra
  • XP:115.000
  • lukucis8
mano mitybos grupes (eiliskumas pagal geruma):

1 grupe: koses, makaronai, ryziai, duona, bulves.
2 grupe: vaisiai. (bet nepiknaudziauk)
3 grupe: darzoves.
4 grupe: mesa, zuvis, paukstiena, pupeles, ankstiniai augalai, riesutai, kiausiniai.
5 grupe: pieno produktai.
6 grupe: riebalai, aliejus ir saldumynai.

riebalu stenkis valgyti kuo maziau, nes jie tikrai nepades, nebent sportuoji kazka LABAI lengvo.

pries treniruote gali suvalgyt koki banana, dziuveseliu ( kazka lengvo ).

po treniruotes vakare geriausia vaisiai, varske.

papildu pats nenaudoju, tai apie juos ir nieko nepasakysiu.


tikuos bent kiek padejau. :)

Šį pranešimą redagavo L.Nos: 01 spalio 2017 - 21:54

  • 1

Paveiksliukas

Paveiksliukas

Paveiksliukas

If you do not believe in yourself, no one will do it for you - Kobe Bryant.


#3
Bill Collins

Bill Collins

    Veteranas

  • Veteranas
  • 1.088 Pranešimai

Nu kzn aš bent pagal save į maista perdaug nežiūriu ,  svarbu sveiką valgau , o šiaip i dieną 4-5 kartus pagrinde vištiena, ryžiai ,  daržoves.Kiekviena vakarą po varškes pakelį, rytais dribsnių košė.Iš papildų tai kreatinas ,  kolkas nk apie jį blogo pasakyt ngl, o i sale einu 4 kartus per sav.


  • 1

#4
siurblys

siurblys

    Iškalbingiau už 1000 žodžių

  • Užblokuotas
  • 7.372 Pranešimai
  • Geriausias 2018 metų:Metų kritikas
  • Geriausias 2017 Metų:Metu kritikas
  • Laimėjo konkursą:Serverio sportininkas

kilo.lt pasiimk programa, ten sudaro mitybos ir sporto programas, kurios yra svarbiausias dalykas sakykim. snekant apie papildus, kiekvienas skirtingus dalykus naudoja. vistiek dazniausiai visi naudoja proteina, kreatina ir bcaa. bet viskas pagal poreikius, pasportuoji, pavartoji ir zinai ko tau reik. bet ka isvardinau, tai manau geriausias dalykas imt.

 

edit: nepamirskim multivitaminu ir zuvu tauku.


Šį pranešimą redagavo Frod_Prebo: 01 spalio 2017 - 22:04

  • 1

#5
nnnn

nnnn

    niekada nesikeikiantis

  • Garbės moderatorius
  • 1.601 Pranešimai
  • VIP:Taip
  • XP:77000

mano mitybos grupes (eiliskumas pagal geruma):

1 grupe: koses, makaronai, ryziai, duona, bulves.
2 grupe: vaisiai. (bet nepiknaudziauk)
3 grupe: darzoves.
4 grupe: mesa, zuvis, paukstiena, pupeles, ankstiniai augalai, riesutai, kiausiniai.
5 grupe: pieno produktai.
6 grupe: riebalai, aliejus ir saldumynai.

riebalu stenkis valgyti kuo maziau, nes jie tikrai nepades, nebent sportuoji kazka LABAI lengvo.

pries treniruote gali suvalgyt koki banana, dziuveseliu ( kazka lengvo ).

po treniruotes vakare geriausia vaisiai, varske.

papildu pats nenaudoju, tai apie juos ir nieko nepasakysiu.


tikuos bent kiek padejau. :)

 

apie grupes cia kazka sumakalavai  nesamones, niekas neskirsto maisto pagal geruma, yra normalus maistas, ir junkfoodas, kas sportuoja ir nori kazka pasiekt tai ir valgo normalu maista, t.y kruopos(ryziai, geriausia juodi, pilnagrudziai makaronai, grikiai, kus kus kruopos, avizos ir t.t.) tie, kurie turi daug angliavandeniu, yra labai gerai, tik reikia zinoti iki kada galima juos valgyti, cia nuo zmogaus priklauso. Vaisiai nera blogai, bet ne visiem, storulis su dideliu pilvu noredamas numesti svorio turetu visiskai atsisakyt absoliuciai visu vaisiu ir visko kas yra saldu. Dauguma idijotu chujarina obuolius kilogramais per diena ir galvoja, kad kudeja, as nzn man apsiskaiciusiam tai ant tiek apgailetinai tas atrodo. 

MESA ir zuvis cia yra PIRMI dalykai, kuriuos turejai pamineti toj savo mitybos grupej kazkokioj ;D be mesos nebus mesos kaip as sakau, nori dideliu bicepsu, hujarini vistiena kaip isprotejes. aisku jautiena kalakutiena ne ka maziau svarbi mesa. RIEBALAI taip pat labai svarbu, ziauriai svarbu, sveikieji riebalai zinoma, avokado, alyvuogiu aliejaus, riesutu, as pvz riesutu sviesto kibiriuka nusipirkes is myprotein.de esu, po kiekvieno valgio dideli sauksta suvalgau. Ir nesvarbu ka tu sportuoji, gali vapsie nesportuot bet riebalus valgyt reikia. Pries treniruote tik stiprus maistas, jei valgysi kaip nosas tai nukrisi ten treniruotej, nebent sportuosi kaip boba nuejes su tel rankose, as pisu 500 gramu vistienos ir 200 gramu ryziu, su darzovem, kavutes atsigeriu, po valgio uz 45 minuciu islekiu i sporta, maistas apvirskintas buna, galima judet. 

po treniruotes vakare pats rinkciausi geriau zuvies riebios su darzovem, jokiais budais ne vaisiu, varskes 500 gramu pries miega. 

 

siaip kaip ir marozas sake, Kilo.lt esu pats ziurinejes, norejau pirkt mitybos programa, bet paskui nafik pagalvojau pasidarysiu pats, bet atsiliepimai apie ten geri


Šį pranešimą redagavo VOKIETIS: 02 spalio 2017 - 09:36

  • 1


#6
Bandis.

Bandis.

    Rimtas patarėjas

  • Senbuvis
  • 747 Pranešimai

Nezinau, pagrindus tai cia isvardino, jeigu turi mases valgyk baltymu daug, jeigu ne - angliavandeniu daugiau. Mano dabar isitikinimas yra labai didelis, tai gert vandens daug, visgi musu kuna sudaro 70%.


  • 1

#7
Guest_vistienos kepsnys_*

Guest_vistienos kepsnys_*
  • Svečias

Čia nesamoniu prirašė kiti išskyrus Vokieti tai į tokių "sportininku" komentarus net nekreipčiau dėmesio. Pirmiausia , pradedant eit į sporto salę turi išsikelt sau tikslą ir jo siekt , nes jeigu eisi visai be tikslo ir nežinodamas ,ko nori tai nieko nebus. Tęsiant apie tai reikia nuo pradžių nuspręst ar nori treniruotis jėgai ar nori užsiauginti/išsiryškinti raumenis, nes jėgos ir raumenų auginimo treniruočiu principai yra skirtingi. Jėgos treniruotės metu yra atliekami baziniai pratimai tokie , kaip pritūpimai su štanga, mirties trauka , štangos stūmimas nuo krutinės tiek kampu tiek horizantalioje padėtį , štangos kelimas virš galvos , prisitraukimai su svoriu , legpresas. Pratimu bei pakartojimu skaičius dažniausiai būna 5x5-6 kiekvienu priėjimu didinant svorį. Jėgos treniruotės metu nėra koncentruojamasi į įzoliacinius pratimus , todėl nėra atliekami tokie pratimai ,kurie užpumpuotu raumenį. Taip pat jėgos treniruotės poilsio laikas skiriasi ( jis yra didesnis 3-5min ) , nes dirbama su didesniais svoriais negu įprastai , tad treniruotė pagal viska turėtu būti šiek tiek ilgesnė negu raumenų auginimo. Raumenų auginimo treniruotės principai skiriasi tuo , jog pratimų bei pakartojimu skaičius yra nuo 3 - 5 serijų po 8-12 pakartojimų , o tai reiškia , kad yra dirbama su  mažesniais svoriais negu jėgos treniruotėje , nes čia pagrindinis tikslas yra užpumpuoti raumenį ir jį "sužaloti" bei po treniruotės jį užgydyti bei auginti vartojant pakankamai baltymų. Kadangi dirbama su mažesniais svoriais ir siekiama pripumpuoti ,ko daugiau kraujo į raumenį tokios treniruotės poilsio laikas yra trumpesnis negu jėgos treniruotėje 1min-1:30min intervale. Kaip ir jėgos treniruotėje taip ir raumenų auginimo treniruotės metu pirmiausiai yra koncentruojamasi į bazinius pratimus , tačiau po to pereinama prie įzoliacinių bei korekcinių pratimų , kurie padeda dar labiau jį užpumpuoti bei auginti. Raumenų auginimo treniruotės serijų skaičius turėtu būti nuo 12 iki 15. Kodėl būtent taip? Todėl , nes atliekant daugiau serijų galima persitreniruoti ir nematyti jokių rezultatų.

Yra trys svarbiausi dalykai norint gerai atrodyti : mityba,poilsis bei sportas. Mityba turėtu būti pirmoje vietoje , nes be taisyklingo valgymo nebus įmanoma užsiauginti raumenų ir nematysit jokio progreso, o tai visiškai nemotyvuos jūsų toliau sportuoti. Yra 3 makroelementai : baltymai , riebalai , angliavandeniai. 1g baltymų = 4kcal , 1g angliavandenių = 4kcal , 1g riebalų = 9kcal. Skaičiavimas būtų maždaug toks valgai 180g 0,5%riebumo varškės , kurioje 100g = 20g baltymų tai norint pasiskaičiuoti , kiek kalorijų bei baltymų suvartojai reikia daryti taip 180*20(baltymu 100g) : 100 = 36g baltymų. 36g baltymų dauginame iš 4 ir gauname 144kcal ir taip daroma su visais makroelementais. Žinau , jog , kaip pradedančiajam atrodo čia visokie skaičiavimai yra per daug laiko atimantis dalykas ir galbūt nesamonė , tačiau susižinojus , kiek maždaug baltymų/angliavandenių/riebalų reikia suvartoti rezultatas 100% garantuotas tiesiog reikia priprasti prie to. Tau jaučiu klausimas kylą kaip pradėti maitintis? Tai čia jau viskas priklauso nuo tavęs. Jeigu jautiesi sveriantis per mažai tuomet turėtum suvartoti 250-500kcal daugiau per diena bei padidinti angliavandenių kiekį bei sumažinti kardio( nes tavo tikslas nėra numesti , o priaugti)  , o per savaite nepriaugti po 3kg , nes taip greit niekas nevyksta ir raumeningais netampame per mėnesi ar tris. O jeigu taip atsitiktu tai iš tų 3kg tikriausiai , kokie 2,5kg būtų riebalų , bet tavo tikslas nėra priaugti , kuo daugiau riebalų, nes tavo tikslas yra raumenų masės auginimas. Aišku auginant masę šioks toks riebalų pagausėjimas yra neišvengiamas, tačiau tai neturėtu būti 90% tavo priaugtos masės. Jeigu jautiesi sveriantis per daug tavo tikslas turėtų būti riebalų atsikratymas , o tai darytum numušdamas nuo savo suvartojamu kalorijų po 250-500kcal per dieną bei vartodamas mažiau angliavandenių tačiau padidindamas baltymų ir riebalų kiekį ir pridėdamas kardio(geriausia iškart po treniruotės) tai darytum iki tol , kol tu būsi patenkintas. Aišku yra ir pastovi fazė , kurios metu tiesiog bandomas išlaikyti svoris nebandant jo numesti bei priaugti.


Poilsis taip pat yra labai svarbus aspektas norint auginti raumenis ir atstatyti jėgas prieš kitą treniruotę. Reikėtu stengtis miegoti ne mažiau 8h per parą , nes jeigu nueitume į salę pamiegoję 5-6h visi jėgos ir energijos rodikliai būtų nukritę , o tai pakenktu jūsų treniruotei ir negalėtumet iškelti tų pačių svorių , kuriuos iškėlėt per praeita treniruotę , kai miegojote ne mažiau 8h bei būtumėt pavargę treniruotei neįpusėjus.


Šiaip kalbant apie treniruotes tai patarčiau skaityti daug literatūros , žiūrėti daug youtube video , kaip atlikti pratimus taisyklingai , jog išvengtum traumu ir išmoktum viską , ko tau reikia. Aišku nepamiršk prieš ir po treniruotės prasitampyti.


  • 3

#8
Smitis🦜

Smitis🦜

    GOD LEVI

  • Veteranas
  • 1.339 Pranešimai
  • Gyv. vietaParadise Island Siauliai
  • Darbas:Survey Corps
  • VIP:Taip
  • XP:beveik 2k
  • Dragunas

jei laikysis mityba progresas bus greitesnis

jei paprastai valgysi ir nevalgysi saldumynu progresas bus lietesnis


  • 1

PermaBan - 2017-05-22

 

https://i.gyazo.com/...8fa53ef5d95.png

 

3aabc57da6ffc955ee3d564a3f8af7d6.gif

 

 


#9
siurblys

siurblys

    Iškalbingiau už 1000 žodžių

  • Užblokuotas
  • 7.372 Pranešimai
  • Geriausias 2018 metų:Metų kritikas
  • Geriausias 2017 Metų:Metu kritikas
  • Laimėjo konkursą:Serverio sportininkas

jei laikysis mityba progresas bus greitesnis

jei paprastai valgysi ir nevalgysi saldumynu progresas bus lietesnis

galetum treneris but.


  • 0

#10
Smitis🦜

Smitis🦜

    GOD LEVI

  • Veteranas
  • 1.339 Pranešimai
  • Gyv. vietaParadise Island Siauliai
  • Darbas:Survey Corps
  • VIP:Taip
  • XP:beveik 2k
  • Dragunas

galetum treneris but.

Aciu labai


  • 0

PermaBan - 2017-05-22

 

https://i.gyazo.com/...8fa53ef5d95.png

 

3aabc57da6ffc955ee3d564a3f8af7d6.gif

 

 


#11
siurblys

siurblys

    Iškalbingiau už 1000 žodžių

  • Užblokuotas
  • 7.372 Pranešimai
  • Geriausias 2018 metų:Metų kritikas
  • Geriausias 2017 Metų:Metu kritikas
  • Laimėjo konkursą:Serverio sportininkas

"Treneri, ar galit sudaryt maisto programa?"

"Zinoma, nevalgyk saldainiu, valgyk gera maista".


  • 0

#12
Smitis🦜

Smitis🦜

    GOD LEVI

  • Veteranas
  • 1.339 Pranešimai
  • Gyv. vietaParadise Island Siauliai
  • Darbas:Survey Corps
  • VIP:Taip
  • XP:beveik 2k
  • Dragunas

"Treneri, ar galit sudaryt maisto programa?"

"Zinoma, nevalgyk saldainiu, valgyk gera maista".

Pamirsai dadeti kokie produktai.


  • 0

PermaBan - 2017-05-22

 

https://i.gyazo.com/...8fa53ef5d95.png

 

3aabc57da6ffc955ee3d564a3f8af7d6.gif

 

 





0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)