Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Gamta ir klimato kaita


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
James Mclaren

James Mclaren

    Magnatas

  • Veteranas
  • 2.599 Pranešimai

*
Populiarus

Sveiki,

Daug žmonių manęs klausia, kodėl aš pasirinkau mylėti gamtą, būti miškų sodintoju. Pasakysiu atvirai, tai pasirinkimas, kuris keičia mano gyvenimą. Atrodo keista, jog toks pasirinkimas, gali kažką padaryti, tačiau padaro daugiau nei galima pamanyti. Visų pirma aš laimingas, jog turiu galimybę siekti savo svajonės, savo tikslų. Noriu duoti, kažkam kažką gero, todėl stengiuosi. Duodu ateities kartoms geresnį gyvenimą, žmogau nebūk mieguistas! Nebūk tinginys! Nuo tavęs priklauso ateitis! Praeitis negali pakeisti tavo ateities, ateitį kuriame dabar.. Tai ką padarysime šiandien, tą ir turėsime rytoj ir ko nepadarysime šiandien to neturėsime rytoj! Pasirinkimas yra tavo, nebijok suklysti, tu ne Dievas kad neklystum, visi žmonės klysta tik visi save aukština, jog galvotum, kad jie neklysta, tik tavo nusiteikimas ir tikslo iškėlimas sau suteiks tau jėgų eiti pirmyn ir nesvarbu jokios kliūtys, nesvarbu ką pagalvos kiti, jog sėkmę dėl dalykų kuriuos darai ragausi tu, o ne jie! Išeik iš namų, padaryk gerą kitam, nusišypsok senutei, padėkok pardavėjai ir valytojai, juk tai keičia žmogaus asmenybę ir veidą iš esmės! Tiesa jog už pinigus galima nusipirkti laimę, tačiau ta laimė nėra tikra, tikra laimė yra daryti tai ką sugebi, tai ko sieki.. Imkite iš gamtos tiek kiek norite, tačiau atiduokite.. Atiduokite dvigubai, trigubai daugiau! Padaryk žmogui gerą ir nesitikėk atgal! Žmonės pasaulyje kovoja už lygias teises, tačiau jokios lygios teisės nebus svarbios, kai mes būsime lygiateisiškai išnykę dėl žalos, kurią padarysime gamtai! Atminkite jog esame gamtos dalis, jei išduodame gamtą išduodame patys save, nejaugi jūs išduotumėte save? Tai kvailai atrodo iš šono, tiesa? Bet jei gerbsite gamtą ir ją gelbėsite jūs tą darysite ir pačiam sau! Taip pat atminkite jog gamta gali išgyventi be mūsų, jei mes staiga išnyktume, tačiau mes, žmonės, negalime be gamtos! Saugokim gamtą, nusispjaut į kitų nuomones, nusispjaut į kitų veiksmus, mes tai ne jie, padarykime daugiau nei jie padaro! Pasodinkime medį per gyvenimą, tai nėra sunku.. bet kai jis užaugs, jis duos neapsakomą naudą žmogui ir visam gyvam pasauliui. Na jeigu jau negalite pasodinti nei vieno medžio, geriau jį išgelbėkite! Rūšiuokite atliekas namuose ir tegul tai daro aplinkiniai, Išrūšiavę 1 toną popieriaus jūs išsaugosite net 17 medžių! o tai visiškai nieko nekainuoja. Rūšiuokite metalą ir kitas atliekas, tai naudinga gamtai ir tuo pačiu mums.. Pasirinkime dabar, kelio atgal nėra, padėkime vienas kitam, nes gamta yra musu vienintelė. gelbėkim ją.

 

Patarimai: Nešiukšlink, rūšiuok, naudokis viešuoju transportu, atsisakyk teršiančio kuro, šildykis elektra.. Pakeisk namie elektros lemputes taupačiomis elektrtą, tai naudinga tiek mums, tiek gamtai.

 

Faktai:

Pagaminti vieną naują aliuminio skardinę kainuoja daug energijos. Tos energijos užtektų pagaminti 20 aliuminio skardinių iš išrūšiuoto aliuminio.

Išrūšiavę 1 toną popieriaus, išsaugome 17 medžių ir 25 tūks. litrų vandens. Popierius gali būti perdirbtas iki 8 kartų.

Perdirbant išrūšiuotą stiklą, sutaupoma net 50 proc žaliavos, kuri būtų reikalinga naujam buteliui.

9 proc visos pasaulyje išgaunamos naftos skiriama plastiko gamybai, rūšiuokime plastiką, taip sutaupysime begales energijos.

Svarbiausias punktas yra, vengti atliekų. Jei turite tuščią buteliuką, panaudokite jį dar kartą prisipildami vandens. Nepirkite tai ko nereikia, rinkites produktus, kurie yra iš perdirbtų medžiagų.

 

Lietuvą krečiantys įvykiai, kaip Grigeo tarša, Vilniaus vandenų tarša, verčia mum susimąstyti, ar mes taip toliau atlaidžiai žiūrėsim į gamtą, taip pat, ką mes darome ne taip.. Darykime veiksmus jau dabar.. Taip pat kviečiu prisijungti prie miškų sodinimo grupės, kurioje sodiname miškus Lietuvoje.

 

Tai nėra reklama

                                                                                                                             Straipsnis yra pasidalintas

su tikslu ieškant bendraminčių ir pagalbos

UAB "SKOGRAN"


  • 6
Pagarbiai,
Magnatas James Mclaren.




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)