Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Sveiki ir naudingi pusryčiai


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
2 atsakymai į šią temą

#1
TheRaGeLord

TheRaGeLord

    Dalyvis

  • Užblokuotas
  • 41 Pranešimai

Remiantis apklausų duomenimis, dažnas žmogus pusryčius praleidžia, arba išvis – geria tik kavą su mažu indeliu jogurto ar sūreliu. Tačiau jeigu norite atsikratyti svorio, priaugti raumenų ar tiesiog gyventi sveikai, būtina valgyti pilnaverčius pusryčius.

 

Tyrimai atskleidžia, kad subalansuotų pusryčių valgymas stiprina imuninę sistemą, spartina medžiagų apykaitą, o jų praleidimas – silpnina ir lėtina minėtus procesus. Tiesa, svarbu ne tik valgyti, bet ir gebėti atsirinkti tinkamą maistą. 

 

 

Valgykite tik pabudę

 

Pusryčius rekomenduojama valgyti praėjus ne daugiau kaip pusvalandžiui nuo to laiko, kai pabundate. Ši taisyklė svarbi tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais. Pusryčiai žadina mūsų organizmą, suteikia energijos, paspartina medžiagų apykaitą, todėl pusryčiauti patariama per pirmą pusvalandį nuo pabudimo. Tuo tarpu vėlesnis pusryčių valgymas - medžiagų apykaitą lėtina.

 

 

 

Nepraleiskite pusryčių

Jeigu ryte valgyti visai nesinori, tai rodo, kad organizmo natūralus ritmas yra sutrikęs. Tam yra keletas priežasčių: prasta miego kokybė, stresas, piktnaudžiavimas kofeinu, alkoholiu, fizinio aktyvumo trūkumas arba prasta visos dienos mityba. Kiekvieną dieną mes turime gauti tam tikrą kiekį reikiamų maistinių medžiagų, kurias organizmas pasisavina vartojant įvairius maisto produktus. Praleidžiant pusryčius, padidėja poreikis vartoti didesnį maisto kiekį kitų valgymų metu bei atsiranda persivalgymo rizika. Tuo labiau, padidinus suvartojamų medžiagų kiekį, būtent antroje dienos pusėje, nesunaudota energija yra kaupiama kūne riebalų pavidalu, todėl pusryčių praleidimo įprotis daro neigiamą įtaką kūno linijoms. Vakare arba prieš miegą vartojant maistą dideliais kiekiais, organizmas apsunksta ir ryte pabudę galite jaustis sotūs, gali atrodyti, kad organizmas dar nėra pasiruošęs pusryčiams, bet atsisakydami maisto ryte - padarysite neigiamą įtaką medžiagų apykaitai, kadangi vėl praleisite progą ją paspartinti, tad taip ir toliau suksitės šitame užburtame rate. Jeigu netikite, kad prie pusryčių galima priprasti – išsikelkite sau dviejų savaičių iššūkį ir stebėkite savo įpročių pokyčius.

 

 

 

Idealus pasirinkimas pusryčiams – košės

Įvairios grūdų ar kruopų košės yra puikus kompleksinių angliavandenių šaltinis, kuris mums padeda pradėti dieną kupiniems jėgų. „Tai labai svarbu ryte, kai pavalgę skubame į numatytus dienos darbus. Valgant košes, energiją gauname lėtai ir tolygiai, todėl ilgą laiką jaučiamės energingi, kupini jėgų ir greitai neišalkstame. Valgant tokios rūšies angliavandenius iš pat ryto, nekyla hipoglikemijos rizika, kuomet gliukozės lygis kraujyje nukrenta tiek, kad jaučiame svaigulį ir didelį alkio jausmą, kai atrodo, kad bet ką suvalgytumėme. Esant tokioje būsenoje, tikriausiai ne kartą pastebėjote, kad ranka linksta būtent prie saldumynų, nes tai pats greičiausias būdas atstatyti gliukozės kiekį kraujyje, bet deja – ne pats sveikiausias. Greitas gliukozės pokytis kraujyje nėra naudingas sveikatai ir užsibrėžtų tikslų siekimui. Žinoma, net ir valgant košes negalima daryti ilgų tarpų tarp valgymų, nes tuomet net ir tokio pobūdžio pusryčiai nepadės Jums išvengti papildomo noro užkąsti menkaverčių produktų.

 

 

Vaisių ar jų kokteilių – nepakanka

 

Ryte, esant tuščiam skrandžiui, suvalgius nemažą kiekį vaisių, greitai pakyla gliukozės ir insulino koncentracija kraujyje. Visa tai skatina riebalų kaupimo procesą. Vaisiai susideda iš greitai pasisavinamų angliavandenių, todėl renkantis juos pusryčiams greitai ir vėl išalkstame, kadangi vaisių teikiama energija yra trumpalaikė. Nepaisant to, vaisiai yra puikus vitaminų, mineralų ir skaidulų šaltinis, todėl visos dienos mityboje jie yra būtini, tačiau reikia žinoti koks metas jiems yra tinkamiausias. Didžiausia angliavandenių kiekį turime gauti pirmoje dienos pusėje, dėl to priešpiečiams galite rinktis kokios tik norite rūšies vaisius. Darbo metu, ar per pertraukėlę suvalgius vaisių suaktyvinsite ne tik medžiagų apykaitą, bet ir smegenų veiklą, todėl prie darbų grįšite kupini energijos. Vaisiai taip pat yra galimi ir pusryčiams, tačiau reikėtų juos valgyti ne kaip pagrindinį patiekalą, o tik kaip ingredientą kartu su liesais baltymais ar kompleksiniais angliavandeniais, kad būtų sulėtintas vaisiuose esančių angliavandenių pasisavinimas.

 

 

 


  • 0

Nemokami rep'ai? Taip, tai įmanoma, bet tau reikia išsakyti nuomonę apie mane čia:

 

https://www.lsgyvenimas.lt/forum/index.php/topic/171771-taylor-casey-%C4%AF-sporto-skil%C4%8Di%C5%B3-moderatorius/#entry1301509

 

 

 

:o Į pareigas žiūrima bus labai rimtai. Grakščiai ir detaliai.   :smoke:


#2
Rock_Lacoste

Rock_Lacoste

    Veteranas

  • Garbės moderatorius
  • 1.605 Pranešimai

Jo neidomus straipsnis ir tiek ;D galejai geresni rast kitam kartui cia ;D


  • 0

Pasiekimai

Medikų firmos direktorius (1 kadencija) nuo 2020 04 08 iki 2020 04 24

Krovinių transporto firmos direktorius nuo 2020 06 14 iki 2020 06 20

4x RageOut klubo narys, 2x drift skilties vadovas 20-09-11 iki 21-04-04, 23-03-03 iki xx-xx-xx

Lsg radijos Dj nuo 2020 12 19 iki 2021 02 02

Prisistatymų skilties moderatorius nuo 2021 01 22 iki 2022 03 05, 2021 skilties modas, Garbės moderatorius.

Lsg Fotografas nuo 2021 02 26 iki 2021 07 13

RageOut klubo savininkas nuo 2021 04 04 iki 2021 09 22

Medikų firmos direktorius (2 kadencija) nuo 2021 06 30 iki 2021 10 27

Serverio administratorius nuo 2022 03 03 iki 2022 04 14

GoLiveFm radijos Dj nuo 2022 08 29 iki 2022 10 27

Medikų firmos direktorius (3 kadencija) nuo 2022 09 08 iki 2022 09 21

Lsg Fotografų administratorius nuo 2023 03 06 iki xxxx xx xx

Inkasatorių direktorius nuo 2023 06 03 iki 2023 08 23

 

 

 

Why do we fall?

So we can learn to pick ourselves up.


#3
siurblys

siurblys

    Iškalbingiau už 1000 žodžių

  • Užblokuotas
  • 7.372 Pranešimai
  • Geriausias 2018 metų:Metų kritikas
  • Geriausias 2017 Metų:Metu kritikas
  • Laimėjo konkursą:Serverio sportininkas

Kodel nebanina forume kopijuotu postu is googles?


  • 0




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)