Nekenčiu etikos pamokų, kai atliekami kvaili testai ir mokytoja visus skirsto į tipus. Bet vis dėlto radau neblogą tinklapį ir visai įdomių dalykų pasiskaičiau. Pasidarykit testą, pasidalinkit savo asmenybės tipu ir pasiskaitykit apie save.
http://charakteris.i...smenybes-testas
mano rezultatas:

Prisiskaičiau viską apie savo tipą ir pradėjo patikti man psichologija, nes viskas, ką skaičiau buvo tiesa. Net geriau save pažinau perskaitęs.. ![]()
INTJ asmenybės tipas yra vienas įdomiausių ir rečiausių – aprėpiantis tik apie 2% populiacijos (INTJ tipo moterys yra itin retai sutinkamos – vos 0,8%), tokio tipo žmonės dažnai yra labai sumanūs, įžvalgūs ir paslaptingi. INTJ asmenybės taip pat pasižymi pasitikėjimu savimi, kuris atsiranda dėl didelio žinių kiekio, aprėpiančio daugelį sričių. Šis žinių troškimas tampa aiškiai matomas jau ankstyvoje vaikystėje („knygų graužikas“ yra dažna INTJ asmenybių pravardė) ir išlieka nepriklausomai nuo amžiaus.
INTJ asmenybes turintys žmonės yra perfekcionistai ir mėgsta tobulinti idėjas bei sistemas, su kuriomis susiduria. Kadangi INTJ iš prigimties yra smalsūs, tai vyksta gan dažnai. Tačiau kad ir kokia patraukli atrodytų idėja, INTJ visada liks objektyvūs, išlaikydami saugų atstumą ir apsvarstydami visas galimybes bei potencialią naudą. Šis bruožas yra itin būdingas INTJ tipo žmonėms. Jie abejoja viskuo ir visais, siekdami patys įvertinti konkretų faktą ar įvykį, užuot pasikliovę kitų žmonių nuomone.
INTJ bendradarbiai
- Sarkastiškas, dažnai mėgstantys pasišaipyti (garsiai arba mintyse) iš mažiau kompetentingų kolegų.
- Linkę dirbti vieni – dažnai netgi mano, kad kolegų pagalba tik sulėtins darbo eigą
INTJ vadovai
- Kelia labai aukštus reikalavimus darbuotojų kompetencijai
- Duoda darbuotojams daug laisvės
- Paprasti ir atsipalaidavę, labiau vertinantys nešališką mąstymą nei protokolus ar taisykles
- Elgiasi su darbuotojais kaip su sau lygiais
- Gerbia žmones, turinčius tvirtą nuomonę, net jei ji skiriasi nuo jų pačių įsitikinimų
- Labiau domisi strategija negu taktiniu pritaikymu
- Siekia kuo didesnio efektyvumo darbo vietoje – nerizikuokite pareikšti INTJ tipo vadovui, jog jūsų metodas yra geriausias, kadangi esate prie jo įpratę
- Labai gerbia ir apdovanoja iniciatyvumą ir drąsias idėjas
- Neprisideda prie pašnekesių ar paskalų skleidimo
INTJ pavaldiniai
- Gerbia vadovą tik tada, jei pastarasis yra kompetentingas – pareigos ar titulas INTJ tipo asmenybėms nieko nereiškia
- Nevengia kritikuoti vadovo pareiškimų, jei mano, kad pastarasis yra pakankamai protingas, kad esant reikalui pakeistų savo nuomonę. Būkite atsargūs, jei diskusijos metu INTJ tyli kaip vandens į burną prisisėmęs. Vargu, ar jis neturi ką pasakyti – labiau tikėtina, kad jis negerbia jūsų tiek, kad vargintųsi kalbėti.
- Ramiai priima pastabas ir netgi mėgsta būti kritikuojami, jei tik kritika yra pagrįsta
- Nesiekia vadovo pozicijų, kitaip nei daugelis kitų asmenybės tipų – INTJ yra maloniau būti gerai apmokamais ekspertais
- Gali susierzinti negavę pakankamai laisvės darbe
Edited by Basmasteris, 21 December 2013 - 20:59.

Sign In
Create Account
This topic is locked
Guest_Basmasteris_*
Back to top