Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis

Kompiuterio spartinimas.


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
Guest_Mantiz_Wall_*

Guest_Mantiz_Wall_*
  • Svečias

Daugeliui žaidėjui pasinaudojus kurį laiką kompiuteriu, jis pradeda veikti lėčiau, atsiranda taip vadinamas "lagas". Šioje temoje bus apžvelgta kaip paspartinti kompiuterį, kad darbas juo būtų našesnis.

 

Klasikinė ir dažniausia rekomenduojama priemonė yra diskų defragmentavimas. Be abejo, tai padeda. Pilnai užtenka programinės įrangos, kuri yra įrašoma su Windows, nebūtina ieškoti papildomai. Taip pat reikia tą programą panaudoti pagal paskirtį, t.y. defragmentavimą įvykdyti. Tą geriausia atlikti nakties metu, nes tai gana ilgas procesas, be to, kai vyksta defragmentavimas, kompiuteriu naudotis negalima. Tačiau ši priemonė neįeina į šį sąrašą. Pradėsim nuo pačių efektyviausių, nors skirtingos konfigūracijos kompiuteriuose galimi skirtingi rezultatai:

 

 

 

  • Failų indeksavimo atjungimas. Jis yra skirtas duomenų failuose (ne pavadinimuose, bet pačiuose failuose) sužymėjimui, jei vartotojas sugalvotų atlikti paiešką ne pagal failo pavadinimą ar prievardį, bet pagal žodžius ar frazę, esančią kažkuriame dokumente, kurio pavadinimo jis neatsimena.  Galima įsivaizduoti, kad tai tikrai užduos geroko darbo bet kokio galingumo ir spartumo sistemai. Pati tokio tipo paieška trunka niekingai ilgai, labai dažnai aplamai užlūžta ir galiausia nepateikia reikiamų rezultatų, nes paieškai būtina atidaryti kiekvieną apieškomą failą. Indeksavimą atjungus, normali paieška pagal pavadinimus, prievardžius ar datą toliau normaliai veikia. Išvada: atjungti. Tai atliekama - mano kompiuteris --> dešiniu ant kietojo disko ir Ypatybės --> nuimam varnelę nuo „Allow Indexing Service for fast file searching“ ar pan. užrašo, patvirtinam, kad norim taikyti visiems failams ir aplankams su poaplankiais, ir jei pasirodo klaidos pranešimas „Access is denied“, spaudžiame „Ignore all“.

 

  • Pašalinti visas nereikalingas programas iš Windows Startup (paleidimo). Tai atliekama: Pradėti --> Vykdyti, įrašyti msconfig ir Enter. Tada pasirenkam skirtuką Startup (paleistis) ir nuimam varneles nuo nereikalingų programų. Šiame sąraše yra programos, kurios startuojamos iš karto, kai tik paleidžiame įkrovai Windows. Pvz., tik įjungus Windows, startuoja ir Antivirusinė programa. Ji yra reikalinga, ją paliekame. Įvairias kitas  žinomas programas galime pašalinti, pvz. Skype. Jas galėsite paleisti bet kada, kai prireiks, bet jos neįsikraudinės kiekvieną kartą įjungus Windows ir taip nelėtins jų įkrovos. Jei nežinote, ką kuris nors įrašas reiškia, jį palikite.

 

  • Išjungti visas nereikalingas animacijas, langų permatomumo režimą, Active Desktop darbalaukį ir įvairias kitas vaizdinių efektėlių priemones. Nes, po teisybei, tie efektai tikrai nėra ypatingi, bet jų atsisakius, veikimas gana žymiai paspartėja. Naa, ne maži vaikai jau mes, nereikia tų animacijų.... :) Kaip atjungti: Valdymo skydas --> Sistema (System) --> Advanced (Daugiau ar kažkaip pan. lietuviškai) skirtukas --> mygtukas Nustatymai (Settings) prie Performance (veikimas). Ir čia galime pažaisti su įvairiomis nuostatomis.

 

  • Jei kompiuteris senesnis, nei 2 metų, patartina atnaujinti pagrindinės plokštės (motherboard) bei vaizdo plokštės tvarkykles (drivers).

 

  • Per įrenginių tvarkyklę (Device manager) patikrinti, ar įjungtas DMA režimas, jei ne - įjungti. Dukart spaudžiam ant IDE ATA/ATAPI Controllers ir patikrinam, ar uždėta varnelė prie „Enable DMA“.

 

  • Išvalyti Prefetch aplanką, kuris yra Windows aplanke. Jame laikoma dalis duomenų programoms, kurios dažnai naudojamos, kad jos greičiau įsikrautų. Per ilgesnį laiką ten prisikaupia duomenų apie programas, kurios jau nenaudojamos ir Windows veltui eikvoja resursus išankstiniam tų duomenų užkrovimui. Galima trinti viską arba tik programų, kurių paskutiniu metu nenaudojate, duomenis.

 

  • Išvalyti virusus, spyware, adware - komentuoti nereikia, platesnė informacija čia.

 

  • Ištrinti visas nereikalingas, nenaudojamas programas per Valdymo Skydas --> Pridėti / Pašalinti programas.

 

 

 

Dar galima suinstaliuoti ir karts nuo karto panaudoti programą CCleaner. Ji yra nemokama, gana neblogai išvalo nereikalingus failus, patvarko registrą, pašalina nereikalingas programas ir t.t.

 

msconfig.jpg

 

Paleisties programų redagavimas per msconfig


Šį pranešimą redagavo Mantiz_Wall: 23 sausio 2015 - 15:59

  • 3




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)