Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

[STRAIPSNIS] Los Santos Gyvenimo Problemos


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
6 atsakymai į šią temą

#1
Deividas_Ruzas

Deividas_Ruzas

    *Serverio Kritikas*

  • Forumo moderatorius
  • 2.346 Pranešimai
 

LOS SANTOS GYVENIMO PAGRINDINĖS PROBLEMOS

 

 

 

Sveiki LSG serverio, žaidėjai. Pastaruoju metu yra daug problemų serveryje apie kurias kalbame ir kalbame, bet ar kas nors vyksta? Nevisada. Šiandien vienas iš senų žaidėjų/administratorių parašė savo pagrindines problemas, kuris jis pastebi mūsų serveryje.

 

 

8754cf38b5853d4a56362ae3f1f1c04f717.jpg

 

Problemos apie kurias yra kalbama vis daugiau ir daugiau.

 

Dauguma serverio žaidėjų yra pripratę prie tokios pačios atmosferos serveryje. Visi laukia atnaujinimų, o jie tik atsiranda kelis kartus per metus, dažniausiai per Kalėdas ir per LSG gimtadienį.  Bet vienas iš senesnių Administratorių Basmasteris(Triušis_Baksis), kovoja jau gan ilga laiką, net nebūdamas administratoriumi, jis tiesiogiai siūlė Benui savo darbus, savo pakeitimus, bet teigiamo atsako jis nesulaukdavo.

 

Pagrindinės problemos, kurias pastebi Basmasteris:

 

  •         Administracijos komandos skirtos padėti žmonėms, ne juos linksminti (neskaitant eventų) ar kištis į darbų veiklą. Ir ta pagalba turi būti suteikta tik kai ji būtina, kitu atveju, žaidimas praranda įdomumą ir nebėra jokio iššūkio. O kištis į darbų veiklą reiškia administratoriui dirbti mechaniku, gaisrininku, mediku, baikeriu ir policininku vienu metu.

 

 

  •         Direktoriai kenčia dėl administracijos. Tiksliau, geri direktoriai kenčia. Direktoriaus darbas yra prižiūrėti tvarką darbe ir užtikrinti, kad jo valdomas darbas būtų aktyvus, iškvietimai priimami. Administratoriai dažnai pamatę "padėkit mechanikai neima iškvietimų" skuba "padėti". Ką jie iš tiesų daro, tai gadina žaidimo malonumą savo komandomis, kurios nėra tam skirtos. Ir direktoriai gali toliau miegoti žiemos miegu, iškvietimai gali būti neimami, nes juk pilna administratorių, jie padės...

 

  •          Į administratoriaus ir direktoriaus postus žiūrima kaip į pasiekimą, privilegijas... Nei vienas, nei kitas postas neturi būti renkamas atsižvelgiant į praleistą laiką serveryje, praeities "darbus" (realių darbų serverio labui yra padarę labai mažas procentas žaidėjų, tačiau visi įsitikinę, kad tokie dalykai, kaip "prižiūrėjau kažkada Z-Loto" yra didelis darbas serveriui..). Ir nei administratorių, nei direktorių apskritai neturėtų galėti komentuoti paprasti žaidėjai, kurie nėra už tai atsakingi. Pildomos anketos turėtų būti patikrintos atsakingai paskirtų žmonių ir rezultatai turėtų būti skelbiami su aiškiom žmogaus/anketos analizėm, kad visiems viskas būtų aišku ir nekiltų klausimų..

 

  •         Ta sukurta komisija yra absurdiškai juokinga. Čyteriai baudžia kitus čyterius...   Koks kvailys taip sugalvojo? Čyteris nebūtinai yra žmogus, kuris išmano apie tai. Apskritai, čyteriai neturėtų būti prileisti prie jokių serverio pareigų.

 

  •         Visas krūvis valdžioje dedamas ant kelių, dažniausiai dviejų-trijų administratorių pečių: viceprezidento ir merų. Paprasti administratoriai žaidžia kaip nori, daro serve ką nori, kartais ateis padėt, kartais eventą praves ir to užteks, kad išlaikytų savo postą. Ir dar juokingas dalykas tas, kad administratoriais renkami tokie žmonės, kuriais negalima pasitikėti ar kurie nėra savarankiški ir neatliks patys paskirtų užduočių.

 

  •          Nei Benas, nei Italas toli gražu neskiria pakankamai laiko sampui, teisinasi vasara, o patys tų pareigų niekam paskirti nenori. Jei žaidėjas ras bugą, jam teks laukti beveik savaitę kol kažkas sureaguos. Jei naujokas pamiršo slaptažodį, greičiausiai jam išvis niekas nepadės. Jei atsirado piktybiškas čyteris, gavęs 20banų iš eilės, greičiausiai jis ir toliau tai darys, nes sudrausminti jį gali tik du žmonės, o jų abiejų nėra...

 

  •          Ir pabaigai.. Esu 70proc įsitikinęs, kad jeigu Benui visus savo darbus būčiau bandęs "parduoti" ir už visas idėjas, mapus, pertvarkymus ir t.t. bučiau prašęs atlygio, kaip jį gauna merai, viceprezidentai, tai būčiau daugiau nuveikęs. Kažkodėl kai siūlai savo laiką nemokamai ir nuoširdžiai darai darbus serverio labui paprasčiausios padėkos, dėmesio sulaukti kur kas sunkiau.

 

  •      Serveris laike sustojęs. Visi serverio mapai graudūs, bet visiems niekada nesikeikiu, nes visi pripratę. Serveris savo sistemom pasenęs, bet visiems niekada nesikeikiu, nes visi pripratę. Merai, administratoriai ar paprasti žaidėjai apipisinėja ir išduoda servą, pardavinėja turtą už realius eurus, bet visiems niekada nesikeikiu, nes visi pripratę.

 

 

 

Pokalbis su Basmasteriu:

 

Deividas_Ruzas: Sveiki, esu LSG naujienų korespondentas  norėčiau su Tavimi pakalbėti,Basmasteri, ar turėtum laiko?

  

Basmateris: Sveikas, Deividai, taip, turėčiau.

 

Deividas_Ruzas: Gerai, pradėkime. Taigi šiandien viešai parašei, vienoje iš temų, apie didžiausias serverio problemas, apie tai daug kalbi ir kritikuoji serverio kokybę, administratorius bei savininką, kad jie mažai laiko praleidžia serveryje. Koks tikslas apie tai kalbėti būtent tau? Ar nori kažko pasiekti? Ar nori tiesiog pagerinti serverio kokybę ir suteikti žaidėjams kažko naujo?

 

Basmasteris:  Jau tris metus esu LSG bendruomenės narys ir laikas, manau, įrodė, kad jokios naudos už serverio ribų iš sampo nesitikiu. Tai jau daug kartų kartojau... O galvojantiems, kad noriu užvaldyti serverį savo revoliucionieriškom mintim, perimti Italo vaidmenį ar mero postą, teks nusivilti. Kol kas man užtenka ir administratoriaus posto. Tiesa, galimybių prisidėti prie serverio gerinimo neturiu pakankamai. O kalbant apie mano pranešimą forume, jis gimė spontaniškai, tiesiog minčių lietus. Tai pasitaiko gan dažnai, tik tai darau ne forume, o Italui į pm. :D Visada norėjau ir norėsiu daugiau iš serverio. Visi praleidžiame čia daug laiko, todėl noriu serverio, kuriame būtų paprasčiausiai smagiau.

 

Deividas_Ruzas:  Cituoju tavo žodžius:  „Visas krūvis valdžioje dedamas ant kelių, dažniausiai dviejų-trijų administratorių pečių: viceprezidento ir merų. Paprasti administratoriai žaidžia kaip nori, daro serve ką nori, kartais ateis padėt, kartais eventą praves ir to užteks, kad išlaikytų savo postą. Ir dar juokingas dalykas tas, kad administratoriais renkami tokie žmonės, kuriais negalima pasitikėti ar kurie nėra savarankiški ir neatliks patys paskirtų užduočių.“  Norėtum sugriežtinti tvarką serverio valdžioje? Ar padaryti kokių pakeitimų?

 

Basmasteris: Jei būtų mano valia, į administraciją patekti būtų tikrai sunku ir reikalaučiau iš administratorių kur kas daugiau, galbūt sukurčiau ataskaitas, kuriomis jie parodytų serveriui savo indėlį ir kiekvienas turėtų savo darbus. Tuo pačiu ir patys administratoriai taptų sąmoningesni, jais būtų galima pasitikėti ir pavesti svarbius serverio darbus ar problemų sprendimus. Dabar to labai trūksta. Aš pats esu administratorius ir niekas iš manęs nieko nereikalauja, kaip ir iš kitų administratorių. Dažnai žaidime specialiai darau nesąmones ir laukiu kada būsiu nubaustas ar bent sudrausmintas, bet to dar nebuvo. Kiekvienas administratorius vis kitoks, visi turi kitokių privalumų, kiekvienam reikia skirti dėmesį individualiai. Dėl to manau, kad vertėtų naujų pareigų administracijoje, kurios įsiterptų tarp viceprezidento bei mero.

 

Deividas_Ruzas: Visas krūvis dažniausiai dedamas ant dviejų,trijų administratorių, nemanai, kad tai yra daroma, nes jiems yra mokamas atlyginimas tikrais pinigais, o kitiems ne?

 

Basmasteris: Tikrai ne. Apskritai, mano nuomone, labai kvaila pardavinėti serverio turtą už realius pinigus ar siekti valdžios dėl pinigų. Sampas atima daug laiko, o užsidirbsi, palyginus, labai mažai. Tikslios priežasties, kodėl viskas krenta ant Beno ir Italo pečių nežinau, gal jiems neatrodo, kad reikia tai keisti, gal jie nepasitiki niekuo. Bet tai yra kvaila ir labai nenaudinga serveriui. O tokių, kurie dirbtų jų darbą be atlygio, tikrai atsirastų.

 

Deividas_Ruzas:  Citavimas: „ Į administratoriaus ir direktoriaus postus žiūrima kaip į pasiekimą, privilegijas... Nei vienas, nei kitas postas neturi būti renkamas atsižvelgiant į praleistą laiką serveryje, praeities "darbus" (realių darbų serverio labui yra padarę labai mažas procentas žaidėjų, tačiau visi įsitikinę, kad tokie dalykai, kaip "prižiūrėjau kažkada Z-Loto" yra didelis darbas serveriui..). Ir nei administratorių, nei direktorių apskritai neturėtų galėti komentuoti paprasti žaidėjai, kurie nėra už tai atsakingi. Pildomos anketos turėtų būti patikrintos atsakingai paskirtų žmonių ir rezultatai turėtų būti skelbiami su aiškioms žmogaus/anketos analizėm, kad visiems viskas būtų aišku ir nekiltų klausimų.“ Tavo manymu, pagal ką turi būti renkamas administratorius, jeigu ne pagal praleistą laiką ir kokie turėtų būti nuveikti darbai serveryje, kad žaidėjai galėtų pasitikėti administratoriumi?

 

Basmasteris:  Administratorius turėtų būti renkamas pagal jo kompetenciją būti naudingu serveriui, jo norą, tikslus ir galimybes tapti geru administratoriumi ateity, pamirštant praeitį. Kiekvienas žaidėjas gali būti ir blogas, ir geras. Kiekvienas gali tapti tokiu administratoriumi, kuris veda eventus, padeda žaidėjams, naujokams... Tai nėra priežastys suteikti žaidėjams administratoriaus statusą, tačiau šiuo metu būtent tai ir yra akcentuojama, todėl ir pačioj administracijoj nemažai problemų. Kaip jau minėjau, kiekvienas žmogus unikalus ir turi savo sritis, kur yra ypatingas. Pavyzdžiui, Marozui puikiai tinka komisijos pirmininko vaidmuo. Tačiau tai nereiškia, kad reikia antro tokio administratoriaus. Briusas yra aktyvus, suteikia serveriui daugiau gyvybės, bet tai nereiškia, kad kiekvienas administratorius turi toks būti. Noriu pasakyti, kad trūksta darbų suskirstymo administratorių sistemoj, todėl dažnai administracijoje vyrauja chaosas, kai kurie adminai turi per daug darbo, kai kurie jo išvis neturi... Pasitikėjimas vienaip ar kitaip su laiku atsiranda, tai nėra pats svarbiausias dalykas. Svarbiausia pamatyti žaidėjo kompetenciją būti naudingu administratoriumi ir pasinaudoti juo, kad užpildytum serverio spragas.

 

Deividas_Ruzas:  Rašėi, kad  siūlei savo darbus Benui  ar gavai kažkokį tai atsaką? Ar Benas nori paskeitimų?

 

Basmasteris: Kai praeitą kartą buvau administratorius, rašydavau tiesiai Benui. Jis po kurio laiko atrašydavo, kartais atrodydavo net susidomėjęs tuo, ką darau. :D Bet tai nesitęsdavo ilgai ir galų gale tiek aš atstojau nuo jo, tiek jis mane pamiršo. Dabar viską rašau tiesiai Italui. Per kelias savaites, kai grįžau į serverį nuveikiau nemažai. Supergames reklaminė tema, perkurtas pokerio parkingas (perkeltas ant stogo, kad nesibugintų), sukūriau kelis reklaminius banerius,sumapinau DM salą, pašalinau šviesoforus, sudėjau ženklus, įvairių map darbų mieste pastačiau, pradėjau statyti gymkhana trasą. Viską siunčiau Italui, jis, kaip pats sakė, perduos Benui ir pasistengs įtikinti jį, kad to reikia. Kol kas Benas ne kartą yra sakęs, kad mapai jam nereikalingi, jei jie tik dėl grožio. Su tuo visiškai nesutinku, bet jo tokia galutinė nuomonė.

 

Deividas_Ruzas:  Tavo norimi pakeitimai yra labai geri, tiesiog puikūs. Tavo projektas, „ Baksio Miestas“ manau tikrai yra vertas dėmesio. Kodėl manai Benui tai nereikalinga?

 

Basmateris: Šituo projektu norėjau perkurti absoliučiai visus serverio mapus, viską mapinti naujoviškai, panašiu stilium, kad serveris turėtų kuo pasigirti. Benas pats pasakė Italui, kad nereikia perkurti to, kas jau yra.

 

Deividas_Ruzas: Ačiū Tau už tokį įdomų pokalbį. ;) Ar norėtum kažką pasakyti serverio žaidėjams bei serverio administratoriams ir savininkui? :)

 

Basmasteris: Atsisveikinimui eilėraštį padeklamuot noriu gerb. Geležinės lapės:

 „ Jeigu prabudęs sau ryte, mąstai, žmogau.

Kad viskas aplink yra gryna bybienė.

Giliai įkvėpk ir prisimink - yra žmogus

Šalia kurio kasryt nubunda Graužinienė. „

 

 

 

2a7e3a2ceb4a874930ad91565c18b801399.jpg

 

Manau, kiekvienas iš Jūsų nori pasikeitimų serveryje, bet ar mes sulauksime kažkokių pakeitimų iš Beno? To reikia tik tikėtis ir tikėtis. Viltis miršta paskutinė. 

Klausimas skaitytojams:

Ar Jums reikalingi pakeitimai/atnaujinimai serveryje?

Ar Jums patinka tokia pati atmosfera serveryje?

Rašykite savo nuomones komentaruose.

Straipsnį rašė - Deividas.

Redagavo - @Tomas

 


  • 2

pMPq359.png

O0AkBeT.jpg

8yy2CsB.jpeg


#2
Tomas_Like

Tomas_Like

    Tursis

  • Veteranas
  • 2.942 Pranešimai

Puikus straipsnis, buvo įdomu skaityti, tvarkingai viskas padaryta, mldc!


  • 0

#3
Eimantas Deleon

Eimantas Deleon

    Unknown

  • Elitas
  • 2.748 Pranešimai

Šaunuolis. Tavo straipsniai labai įdomūs, kurie yra verti dėmesio.


  • 0

#4
Guest_Basmasteris_*

Guest_Basmasteris_*
  • Svečias

Rašytojams siūlau išmokti tipografijos pagrindus, kaip dėlioti tekstą, kad būtų patogu skaityti.  :D

 

Spoiler

Šį pranešimą redagavo Basmasteris: 13 rugpjūčio 2015 - 18:16

  • 0

#5
Česka

Česka

    -

  • Elitas
  • 8.467 Pranešimai
  • 2021 Metų moderatorius:Forumo adminas!
  • Geriausias 2016 metų:Vagiu direktorius!
  • Laimėjo konkursą:Drift King

Rašytojams siūlau išmokti tipografijos pagrindus, kaip dėlioti tekstą, kad būtų patogu skaityti.  :D

 

Spoiler

tau viskas akys bado :D


  • 0
<p class="bbc_center">Untitled-4.gif</p><br><p class="bbc_center">tumblr_mc7hd9nGCr1qarea0o1_500.gif</p><br><p class="bbc_center"><span style="color:rgb(85,85,85);"><span style="font-family:tahoma;"><span style="font-size:10px;"><span style="background-color:rgb(247,247,247);">#2020/03 Never forget</span></span></span></span></p>

#6
Guest_Basmasteris_*

Guest_Basmasteris_*
  • Svečias

tau viskas akys bado :D

viską, visur tobulint!  :ph34r:


Šį pranešimą redagavo Basmasteris: 13 rugpjūčio 2015 - 18:17

  • 1

#7
Vilius_Wayne

Vilius_Wayne

    Dažnas dalyvis

  • Forumo dalyvis
  • 84 Pranešimai
  • Gyv. vietaKaunas
  • Darbas:di
  • VIP:n
  • XP:14000xp
Noriu atnaujinimų..... Patiko Straipsnis:B-)
  • 0




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)