Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis

Informacija


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
Guest_Lev_*

Guest_Lev_*
  • Svečias

*
Populiarus

Sveiki! Šioje temoje surašyta visa informaciją apie teisėsaugos firmą - teisėsaugos taisyklės, komandos, sąvokos, darbinės uniformos ir visa kita reikalinga informaciją. Kiekvieną šios temos sakinį, žodį bei raidę reikia žinoti norint pradėti puikų darbą vienoje svarbiausių įstaigų projekte. Didžiausios jums sėkmės bei gero skaitymo!

 

Ne visos taisyklės yra surašytos ir visos surašytosios nėra pilnos, todėl direktoriai, tam tikrose situacijose pasitarę su aukštesne valdžia gali priimti sprendimus, kurie neatitinka taisyklių ar net visiškai joms prieštarauja.

 

BENDROS TAISYKLĖS

 

Tamsiai violetine spalva pažymėtos sąvokos

 

1. Su tarnybiniu transportu per algą pradirbti bent 100 minučių.​​ (1/1)

2. Privaloma su visais elgtis pagarbiai, draudžiama įžeidinėti, grasinti (1/2)


3 Draudžiama nusižengti serverio taisyklėms, kol dirbate firmoje. Iš darbo būsite išmesti už: cheat, cheat bendradarbiavimą, permaban, buginimą, skundus forume - (už cheat / buginimą) , palengvinančių programų naudojimą. (1/1) + Black List

 

4. Jei priklausai Cheat-list/Black-list negali įsidarbinti/dirbti teisėsaugoje(1/1)
 

5. Darbo metu privaloma dėvėti darbinę uniformą. (1/1)

Išimtis:

5.1Įsidarbinote į darbą ir važiuojate pirkti uniformos iškart (Privalomi įrodymai kada įstojote į darbą) (išimtis galioja 2 minutes po įsidarbinimo)

 

6. Dirbant privaloma turėti darbo, VIP ginklus arba naudoti savo turimus ginklus. (1/2)

Išimtis:

6.1.  Administratorius dėl ginklu neturėjimo nebus baudžiamas

7. Galimi aksesuarai prie darbinės uniformos — akiniai ir šalmas/kepure. Kaukės netoleruojamos. (1/2)

8. Draudžiama tyčia leisti kitiems asmenims užsiimti nusikalstama veikla (visais teisėsaugos įtarimais, kurie yra virš 2 star. (Star dejimai nesumojami) . (1/2)

Išimtis:

8.1. Esate įsivėlęs į kitą situaciją. 

 

9. Draudžiama užsiimti bet kokia nusikalstama veikla (visais teisėsaugos įtarimais) darbo/ne darbo metu.  (1/1) (Narkotikus pas teisėsaugos darbuotoja gali tikrinti tik DIREKTORIUS, bet kokiu paros metu, net ir sandeliu metų)
Išimtys taikomos:

9.1. Jeigu esate be darbinės mašinos, galima nesilaikyti KET, Būti be vairuotojo pažymėjimo bei valstybinių numerių. (Kiti teisėsaugos pareigūnai darbo metu Jus gali įtarti už KET-N ir bėgimą, be valstybinių numerių ar be teisių. Jeigu darbuotojas nemoka baudos, galima jį užmušti)

9.2. Už įžeidinėjimus, grasinimus darbo racijoje, darbuotojai baudžiami pagal 16. taisyklę.

9.3. Už kelių eismo taisyklių nesilaikymą darbo metu, darbuotojai baudžiami pagal 25. taisyklę.

9.4. Teisėsaugos pareigūnai per masinius renginius gali naudoti fejerverkus bei pjauti su sraigtasparniu. (Su direktoriaus leidimu)

9.5. Už nusižengimus vertus ne daugiau 1 star pareigūnas bus baudžiamas (1/2), už stambesnius nusižengimus (vertus 2 star ar daugiau) darbuotojas bus baudžiamas (1/1).

9.6. Jeigu asmuo siūlo narkotines medžiagas ir taip bando pakenkti darbuotojui, darbuotojas privalo kuo skubiau išmesti narkotines medžiagas ir turėti įrodymus (1/1).

 

10. Teisėsaugos pareigūnams draudžiama žaisti pokerį ir kamuoliukus lažybų punkte nuo 16:00 iki 20:00. (1/2)

Išimtys taikomos:

10.1. Bendradarbių yra prisijungę daugiau negu 12.

10.2. Ketvirtadienį ir sekmadienį galima žaisti pokerį ir kamuoliukus lošimų punkte nuo 18:30 iki 19:00.

 

11. Negalima naudoti teisėsaugos komandų / įtarti / bausti už savo darbo srities įtarimus vairuojant nedarbinį (nuosavą) automobilį arba išlipus iš jo. (1/1)

Išimtys taikomos:
11.1. Dirbate su savo darbo srities kolega ir jo darbiniu transportu (dirbti su kitoje darbo srityje dirbančiu kolega ir įtarti už savo darbo srities įtarimus - draudžiama, tačiau įtarti už bendrus įtarimus - galima).
11.2. Atsirišote / buvote atrištas ir surakinote baikerį išlipęs iš jo nuosavo/darbinio transporto - būsite baudžiamas pagal 45. taisyklę.
11.3. Patruliuojate pėstute, kuomet darbinė mašina stovi netoliese: patruliuoti su nuosavu automobiliu – draudžiama. (norint apskūsti darbuotoją pažeidžiant šią taisyklę, yra privalomi video įrodymai
).

Trumpai tariant, nuo šiol draudžiama dirbti vienoje transporto priemonėje su kitoje darbo srityje dirbančiu kolega ir įtarinėti už savo darbo srities pažeidimus (pvz. policininkas, sedėdamas kareivio automobilyje, nebegali įtarti už KET-N) ir uždrausta patruliuoti su nuosava transporto priemone/stovint šalia jos.

 

12. Draudžiama bausti/rakinti asmenį sėdint ar būnant kito civilio transporto priemonėje. (1/1)

Išimtys taikomos:
12.1. Dirbate su kolega, arba gaudote nusikaltėlį pėsčiomis.

12.2. Atsirišote / buvote atrištas ir surakinote baikerį vis dar sėdint jo nuosavam/darbiniam transporte - būsite baudžiamas pagal 45. taisyklę.

12.3. Žaidėjas prašo pasiūlyti baudą.

 

 

13. Darbuotojas, pamatęs asmenį atliekantį / padariusį nusižengimą, už kurį jo darbas neturi teisės įtarti, negali to asmens stabdyti, kviesti kolegą, kad jį įtartų (pavyzdys: darbuotojas, dirbantis armijoje, pamato asmenį, važiuojantį ne pagal kelių eismo taisykles. Jis negalės jo stabdyti, kviesti kolegą iš kito darbo grupės, kad jį įtartų už šį nusižengimą). (1/2)
 

14. Draudžiama dirbti/važinėti su darbiniu transportu, kurio spalvą yra pakeista. (1/1)

Išimtis:

14.1. Transporto priemonė buvo perdažyta ne jūsų noru (Privalote turėti įrodymus jog jums kitas žaidėjas perdažė transporto priemonę ir turit kuo greičiau tai sutvarkyti)

 

15. Privaloma besąlygiškai klausyti direktoriaus nurodymų ar įsakymų. (1/2)

16. Reklamos, skelbimai, pastovūs keiksmai, pasikartojančios žinutės (spam / flood), įžeidinėjimai teisėsaugos racijoje prives prie įspėjimo arba išmetimo iš darbo. (1/2)


17. Star dėjimo nemokėjimas = išmetimas iš darbo. (1/1)

Išimtis:

17.1.  Buvote išteisintas ir įtartas teisingai. (Patartina pasidaryti įrodymus)

 

18. Negalima priklausyti gaujai. (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą)
Išimtis:
18.1. Jus priverstinai į ją pakvietė ir nuvežė ne jūsų noru. (Privalomi įrodymai)

19. Draudžiama administratoriams trukdyti dirbti jų darbą (bausti jį, kai šis atsiteleportuoja padėti asmeniui ir yra su CJ (0 id) skin). (1/1)


20. Negalite bausti už grasinimus, jeigu jums parašo "gg"(Angl. good game, Liet. gerai sužaista), "Klounas" (tai nėra įžeidimas), ”mėsa” (Mėsa nėra įžeidimas), "individas" (tai nėra įžeidimas), "Mentas" (Mentas nėra įžeidimas), "į forumą/skundas/dėsiu skundą/gausi skundą" (žaidėjas turi teisę ginti jo manymu pažeistas teisės dėdamas skundą ant pareigūno ir tai nereiškia, jog jums grasina/įžeidžia) (1/2)

 

21. Privaloma klausyti teisėtų pareigūno reikalavimų (TPR).

22. Pareigūnai vienas kito įtarti/bausti negali kai šis vilki darbine uniforma ir/ar yra vairuoja darbine transporto priemonę, išskyrus 9.1. taisyklės išimtį. Jei kolega jums rodo nepagarbą su įrodymais keliate jam skundą. Jei kitaip pažeidinėja darbo taisykles kreipiatės į Administraciją. (1/1)

 

23. Draudžiama vogti baudas iš bendradarbių, bei įsodinti nusikaltėlį pas save iš kolegos darbinio transporto, šiam nedavus leidimo to padaryti. (1/2)

Išimtis:

23.1. Kolega mirė, gavo crash ir tuo metu buvote netoliese.

 

24. Draudžiama naudoti teisėsaugos komandas kalėjime, jeigu teisėsaugos pareigūnas sėdi kalėjime. (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą 2 savaites)

25. Tik įsijungus sirenas galima nesilaikyti kelių eismo taisyklių/taranuoti. Sirenas galima naudoti tik šiems atvejams: 
(Privalomi įrodymai kodėl buvo naudojami švyturėliai, direktoriams neprivaloma) (1/2)

25.1. Vykstant į iškvietimą;
25.2. Gaudant nusikaltėlį;
25.3. Vykstant stabdyti pabėgimą iš kalėjimo;
25.4. Vežant nusikaltėlį į kalėjimą;
25.5. Vežant kolegą iki jo darbovietės;
25.6. Vykstant į sandėlį (sandėlių metu) ir vykstant į užpuolimus/užgrobimus;

25.7. Gaudant nusikaltėlių gaują, kuri plauna pinigus.

25.8. Gaudant vagį/kontrabandininką.

25.9Vykstant į bombos dėjimo/minavimo operaciją.

25.10. Vykstant pas asmenį, kuriam yra iškilęs pavojus ( sveikatai ir(ar) turtui bei laisvėms.) (Gavus skundą privaloma įrodyti, kad jūs vykote pas tokį žmogų)

 

26. Darbo metu privaloma reaguoti į iškvietimus. Prioritetas yra skiriamas - Direktorius > Bendradarbiai > Civiliai > Melagingi iškvietimai. Taip pat jį priėmus privaloma į jį nuvykti. (1/2)

Išimtys taikomos:

26.1. Žmogus kvietęs, jus perspėja neimti/nevažiuoti į iškvietimą.

26.2. Gaunate crash.

26.3. Esate užsiėmę su darbu nesusijusia veikla (be transporto, event, poker ir t.t). BŪTINA pranešti racijoje (/r) arba (/sms) direktoriams, kitaip būsite baudžiami.

 

27. Mušti / šaudyti galima tik tada, jeigu (rekomenduojama filmuoti, direktorius bet kada gali paprašyti pateikti filmuotą medžiagą): (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą)
27.1. Nusikaltėlis šaudo/bėga nuo jūsų su transporto priemone, arba pėsčiomis, arba kitaip priešinasi suėmimui.
27.2. Asmuo dalyvauja pabėgime iš kalėjimo (įtariamasis turi būti nesurakintas);
27.3. Nusikaltėlis nemoka baudos būdamas uždaroje patalpoje / vandenyje / kitoje vietoje, kur neįmanoma jo įsodinti, ir nepaklūsta pareigūno reikalavimo išeiti į pasiekiamą vietą;
27.4.
Pašaliniai asmenys teisėsaugos sandėlio teritorijoje bando užimti teisėsaugos ginklų sandėlį (įtariamieji turi būti nesurakinti);
27.5. Ginant bombos padėjimo operaciją, teisėsaugos pastato užgrobimo metu, susišaudymų malšinimui, žaidėjų / grupuočių / gaujų, mieste ar užmiestyje.
27.6. Į Inkasatorių, kuris plauna pinigus ir/arba į žmogų, kuris turi pinigų maišą.
27.7. Žmogus buvo gaudomas ir įvažiavo į kažkurio sandėlio teritoriją. (o jei žmogus buvo rastas sandėlyje, su star, turite paprašyti išvažiuoti ar išeiti iš sandėlio teritorijos, jei nevykdo nurodymų galite nušauti).
27.8. Asmuo yra užimtoje zonoje (pvz: gauja užima PD pastatą, sankryža ir t.t, tuomet visi ten esantys gali būti šaudomi).
27.9. Asmuo yra sunkus nusikaltėlis (išimtys: 58. taisyklėje).

27.10. Pradėta šaudyti į teisėsaugos pareigūno elitinį ginklą, darbuotojas gali atsišaudyti iš jo (negali būti padaryta žala kitiems žaidėjams). 

Išimtis: žaidėjas specialiai nesitraukia nuo sunkaus nusikaltėlio/vaikšto aplink jį, važiuoja su juo tame pačiame transporte.
27.11. Asmuo pilotuoja oro transportą virš pareigūnų taip trukdydamas jų darbą, galima įspėti jį, jog nutupdytų transportą ant žemės ar pasitrauktų toliau. Žaidėjui nepaisant įspėjimo, transportas gali būti sušaudomas.

 

28. Įtarti už persijungimą (relog) galima per 2 valandas (Privalomi įrodymai), o kitu nusikaltimu — praėjus 10 minučių nuo nusikaltimo pabaigos. (1/1)
Išimtis:
28.1. Nusikaltėlis buvo nubaustas ir po nubaudimo įvykdė tą patį nusikaltimą , bus baudžiami nepraėjus 10 minučių.

 

29. Įtarti nusikaltėlį už ESC / AFK piktnaudžiavimą galima: (1/1)
29.1. Nusikaltėlis buvo AFK ne mažiau kaip 10 sekundžių.

29.2. Nusikaltėlis piktybiškai spaudinėja ESC, kad neitu surakinti jį gaudant.

29.3. Nusikaltėlis piktybiškai spaudinėja ESC, kad neitu įvežti į jail'ą.

 

30. Renginių (/event) / atrankų metu galima naudoti tik rengėjo / direktoriaus leidžiamas teisėsaugos komandas. (1/2)
Išimtys taikomos:
30.1. Nusikaltėlis pats prašo baudos.

30.2Asmuo jus įžeidinėjo/grasino tada galite nubausti be rengėjo leidimo;

30.3. Asmuo pažeidė taisykles ir piktybiškai važiavo į eventą, kad išvengtu atsakomybės (Privalomi įrodymai)

 

 

31. Negalima papildomai nubausti asmens už nusižengimus, jei: (1/1)
31.1. Asmuo šaudė, negalima jo papildomai nubausti už ginklo demonstravimą;
31.2. Asmuo tą patį nusikaltimą pakartojo kelis kartus ir nebuvo nubaustas, jį įtarti galima tik vieną kartą; (Išimtis: nusikaltėlis sumokėjo baudą)
31.3. Asmuo įžeidinėjo, nesumokėjo baudos, o po to grasino - negalima jo įtarti už abu prasižengimus, galima tik už pirmąjį;
31.4. Patikrinote vogtą/pilną narkotikų/ginklų automobilį - negalite įtarti už KET-N ar(ir) bėgimą ir atvirkščiai - negalite įtarti ir tada patikrinti;
31.5. Asmuo platino/vartojo narkotines medžiagas - negalima įtarti jo papildomai narkotinių medžiagų turėjimu;
31.6. Nusikaltėlis buvo nušautas pareigūnų.
31.7. Nusikaltėlis atsijungė surakintas ir turėdamas žvaigždučių, tokiu atveju jo negalima bausti už persijungimą (relog).

31.8. Asmuo padeda nusikaltėliui bėgdamas nuo pareigūno, negalima jo įtarti už abu prasižengimus, galima tik už viena.

31.9. Vagis iššoko iš vogiamos tr. priemonės, tačiau spėjote parašyti komandą /tikrinti, negalima vagies papildomai bausti už iššokima iš vogtos tr. priemonės.
 

32. Jei sugavus žaidėją ir įtarus už nusižengimą šiam dingsta žvaigždutė/arba nusiima už kreditus / žvaigždutės ar jis ją / jas nusiima, negalite
jo įtarti vėl. (1/2)

33. Negalima įtarti žmogaus už melagingą iškvietimą, jeigu nuvažiavus į iškvietimą, žmogus pasakė, kad į jį šaudė, nurodė kas šaudė ir tai matosi akivaizdžiai (mažas transporto priemonės dl, arba mažai gyvybių su šarvais). (1/2)

 

 

34. Išteisinti galima: [ Privaloma išteisinti su teisingą priežastimi. Pavyzdžiui bendradarbį - /ist V_P Kolega, arba jo darbo sritis. Naujoką - /ist V_P Naujokas. Civilį - /ist V_P Neteisingai įtartas, ar trūksta įrodymų ] (1/1)
34.1. Bendradarbius:

34.2. Civilį neteisingai ar dėl įrodymų trūkumo jums patiems jį įtarus. (Jeigu nesate tikri, ar turite įrodymus, privalote pasitikrinti prieš įtariant) (privalomas situacijos video, direktorius gali paprašyti bet kada) (privaloma uždėti starų kiekį kurį žaidėjas turėjo prieš neteisingą įtarimą)

34.3. Naujoką be gaujos, be vardo spalvos, be VIP statuso ar iki 3500 XP.

 

 

 

35. Teisėsaugos pareigūnas prieš pasiūlant baudą žmogui, turinčiam star arba norint jį įtarti, privalo jį surakintiDraudžiama surakinti žaidėją, kai norite jį tik patikrinti dėl alkoholio ar vairuotojo pažymėjimo . Surakintą jį galite laikyti neilgiau nei 10 min, o jei žmogų tikrinate tik dėl narkotinių medžiagų, jį galite laikyti surakintą neilgiau 2 min.. (1/2) 

Išimtys taikomos:

35.1. Žaidėjas yra AFK ir yra gaudomų sąraše. Galima siūlyti baudą nesurakinus asmens.

35.2. Žaidėjas nesipriešina/pats paprašo baudos. Galima siūlyti baudą nesurakinus asmens (keliant skundą darbuotojui, yra privalomi įrodymai iš skundo autoriaus, jog asmuo priešinosi).

35.3. Surakintą žaidėją galima laikyti ilgiau nei 10min jeigu yra sušaudomas/sunaikinamas pareigūno transportas, bei kolegos nepriema iškvietimo, kad išvežti nusikaltėlį. (Privalomi įrodymai)

35.4. Jeigu buvote nušautas/surištas žaidėją galima laikyti ilgiau nei 10 min, tačiau kai tik vėl galite dirbti, privalote važiuoti ir atrakinti žaidėją. (Privalomi įrodymai)

 

36. Nusikaltėliui atsisakius mokėti baudą jos siūlyti vėl negalima. (1/2)

Išimtys taikomos:
36.1. Nusikaltėlis savo noru prašo baudos. (Neprivaloma siūlyti)

36.2. Nusikaltėlis buvo įtartas,tuomet jam baudą siūlyti galima dar karta.

36.3. Nežinojote jog kitas kolegą pasiūlė baudą nusikaltėliui, siūlyti galima dar kartą.

37. Pareigūnas, neprivalo siūlyti baudos už šiuos nusižengimus. Už visus nepaminėtus nusižengimus pareigūnas privalo siūlyti baudą.  (1/2)

37.1. Šaudymą;
37.2. Pagalba nusikaltėliui;
37.3. Priešinosi suėmimui;
37.4 Padarė tą patį nusižengimą 2 arba daugiau kartų ir buvo už juos nubaustas.
37.5. Fejerverkų naudojimas žudymui;
37.6. Baikerių bombų naudojimas;
37.7. ESC laikymas / spaudinėjimas siekiant išvengti bausmės ar pabėgti nuo pareigūno;
 

38. Naujokų iki 3500xp įtarti negalima, nebent jie nepaiso įspėjimo už padarytus nusižengimus. Taip pat, tokiems naujokams baudą galima pasiūlyti arba į kalėjimą išvežti tik jeigu šie to nori. (1/1)
Išimtys taikomos:
38.1. Pareigūnas pats įtarė naujoką. Tokiu atveju su juo galima elgtis kaip su tikru nusikaltėliu.
38.2. Pareigūnas gali paklausti per /admin, ar tai tikras naujokas. Jeigu įtariamasis turi kitų paskyrų su didesniu, nei 3500xp kiekiu, pareigūnas gali elgtis kaip su tikru nusikaltėliu. (Privalomi įrodymai)

 

39. Naujoką be įspėjimo galima įtarti jeigu: (1/1)

39.1. Naujokas šaudo;
39.2 Naujokas padeda nusikaltėliui;

39.3. Naujokas bėga nuo pareigūno (negalima bausti bėgimu, jeigu žmogus neturėjo dėl ko bėgti arba jeigu jis nieko nepadarė);

39.4. Naujokas mušasi prie svarbių pastatų;

39.5. Naujokas yra su vardo spalva, ar turi VIP'ą, ar priklauso gaujai;
39.6. Naujokas naudoja fejerverkus siekiant pakenkti kitiems žaidėjams.

39.7. Naujokas pjauna su propeleriais / peiliu.

39.8. Naujoką surakinus šis rodo jums nepagarbą.

 

40. Pamačius naujoką be šalmo važinėjantį su dviračiu arba motociklu, patartina jį įspėti bei jam padėti, ir / ar parodyti, kur nusipirkti šalmą. (1/2)
 

41. Jeigu gaudote nusikaltėlį su darbiniu transportu ir norite jį įtarti už bėgimą, tai galite padaryti tik tada, kai civilis bėga ir nestoja jums iššovus į orą įspėjamąjį šūvį, arba kartotinai paspaudinėjus "H" raidę (1/1) (Privalomi įrodymai, kitaip galite būt baudžiami pagal 27. taisyklę).

 

42. Negalima stabdyti mediko / gaisrininko, kai šis su sirenomis važiuoja į iškvietimą. (1/2)
Išimtys taikomos:
42.1. Jis / ji yra gaudomų sąraše, turi žvaigždučių;
42.2. Pareigūnas jus gaudė ir staiga gavote iškvietimą;
42.3. Padarėte nusikaltimą mažiau nei prieš 10 minučių, už kurį turėjote būt nubaustas.

42.4 Piktnaudžiauja sirenomis. (stulpų daužymas, nenuosavo turto gadinimas automobiliu, etc). (Privalomi įrodymai, kad piktnaudžiavo sirenomis).

 

43. Elitinius teisėsaugos ginklus galima imti ir juos naudoti (rekomenduojama filmuoti, direktorius bet kada gali paprašyti pateikti filmuotą medžiagą) (Direktoriaus leidimas elitiniams ginklams galioja 1h: (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą)

43.1. Vykstant pabėgimui iš kalėjimo (imti tanko tokiu atveju negalima);

43.2. Ginant teisėsaugos ginklų sandėlįtrečiadienį ir šeštadienį nuo 18:00 iki 19:00; (Gavus direktoriaus leidimą)

43.3. Kai nusikaltėlis užsilipęs ant stogo ar yra kitoje nepasiekiamoje vietoje. Galima imti tik tokius elitinius ginklus - Aro „SEASPARROW“, Policijos „POLICE MAVERICK“, Kareivio - „HUNTER“, HYDRA

43.4. Vietovių gynime, bombų gynime;

43.5. Siekiant išlaisvinti surištą civilį/bendradarbį. (Tik už Los Santos miesto ribų, nebent surištasis yra skraidomas oro transportu ar vežamas motociklu)

43.6. Grupuotė kurią sudaro 5 arba daugiau nusikaltę asmenys mieste užsiimantys nelegalia veikla.

43.7. Kai mieste yra plaunami pinigai.

43.8. Lydint teisėsaugos koloną važiuojančią į teisėsaugos ginklų sandėlįtrečiadienį ir šeštadienį nuo 17:30 iki 19:00; (Gavus direktoriaus leidimą)

43.9. Gaudant sunkų nusikaltėlį. Miesto ribose darbuotojam naudoti galima tik Aro „SEASPARROW“, Policijos „POLICE MAVERICK“, Aro „SWAT VAN“, užmiestyje galima naudoti visus Elitinius ginklus [ Direktorius miesto ribose gali naudoti visus elitinius ginklus / garbės darbuotojas su direktoriaus leidimu ]

43.10. Imti Policijos „POLICE MAVERICK“ galima gavus leidimą iš direktoriaus.

43.11. Vagių ir kontrabandos gaudymui (HYDRA) (tik už Los Santos miesto ribų) [ Tik direktorius / garbės darbuotojas su direktoriaus leidimu  ]

43.12. Pasinaudojant mechaniko paslaugomis ant elitinių ginklų, savo darbo teritorijoje. (Patartina pasidaryti įrodymus) (Draudžiama šaudyti elitiniais ginklais).

 

44. Už surišimą galima įtarti(1/1)

44.1. Baikerį kuris prieš jūsų akis surišo žmogų;
44.2. Asmenį kuris vežą surištą žmogų.

44.3. Kai baikeris suriša kolegą, o privažiavus teisėsaugai, staiga atriša. (Privalomi įrodymai)

 

45. Baikeriui jus surišus, negalima prieš jį naudoti teisėsaugos komandų kai Jūs esate surištas/atrištas. (1/2)

Išimtis:
45.1. Darbuotojas atsisėda į savo ar kolegos darbinį transportą.

 

46. Draudžiama autoklubo darbuotoją kelionės metu įtarti už kelių eismo taisyklių nesilaikymą. (1/2)

Išimtis:

46.1. Darbuotojas nusižengė ne kelionės metu.

 

47. Draudžiama tykoti vagių prie vagiamų mašinų. (1/2)

Išimtis:

47.1. Nespecialiai, atrašant žinutę vagis paima mašiną netoliese.
 

48. ARAS, ARMIJA ir KOBRA 11 darbai gali bet kada naudoti komandą "/nark". Policija gali ieškoti narkotinių medžiagų tik: (1/2)
48.1. Pas nusikaltėlį;
48.2. Pas žaidėją, kuris dėvi gaujos aprangą (Gaujų aprangos:
https://imgur.com/a/HYQDUQH)
48.3. Pas žaidėją, kuris suvartoja narkotines medžiagas;
48.4. Pas žaidėją, kuris dalyvauja Teisėsaugos atrankoje.

48.5Žaidėjas pats provokuoja rašydamas ''Turiu nark''; ''./ratai'' ir t.t.

48.6. Pas žaidėją, kuris priklauso gaujai. (privaloma turėti įrodymus jog žaidėjas priklauso gaujai)

 

 

49. Draudžiama atimti ginklus ir / ar narkotines medžiagas iš nekalto žaidėjo, kuris neturi ginklų ar narkotikų. Atimti ginklus / narkotines medžiagas privaloma tik: (1/2)
49.1. Nusikaltėlį įtarus už šaudymą, ginklų demonstravimą/platinimą, bandymą papjauti ar pjovima su peiliu, aerozolio/gesintuvo vandens purškimą į žmogų, bei baikerių sprogstamųjų užtaisų naudojimą;

49.2Nusikaltėlį įtarus narkotinių medžiagų turėjimu/vartojimu/platinimu privaloma atimti narkotikus;
49.3. Žaidėjas / nusikaltėlis pats paprašo, kad būtų atimti ginklai, tada atimti ginklus galima, bet neprivaloma.

49.4. Buvote surištas baikerio ir nespėjote atimti ginklus/narkotikus, nebūsite baudžiami už ginklų/narkotikų neatėmimą.

49.5. Aerozolio naudojimas gauju tag'am purksti.

 

50. Sandėlių dienomis sekmadienį/ketvirtadienį/trečiadienį/šeštadienį , nuo 18:00 iki 19:00 draudžiama įtartį žaidėją už narkotinių medžiagų laikymą ir/ar atimti už tai narkotikus. (1/1)

 

51. Šeštadieniais ir trečiadieniais - sandėlių metu yra privaloma būti  „Discord“ programoje, kanale "Racija". Šnekėti būtinybės nėra, bet ateiti ir girdėti direktorių nurodymus sandėlių metu yra privaloma. (1/2)

Išimtys taikomos:

51.1. Problemos su „Discord“ arba paskyros patvirtinimu , bet prieš tai būtina pranešti direktoriams.

51.2. Gaunate įspėjimą už nebūvimą sandėliuose,tokiu atveju negausite įspėjimo už nebūvimą „Discord“.


52. Kištis į gaujų grobiamus narkotikų sandėlius, juose būti, šaudyti, naudoti teisėsaugos komandas yra griežtai draudžiama. (1/1 + įtraukimas į juodąjį sąrašą)

53. Jei nesate teisėsaugos darbuotojas, sandėlių ruošimosi ir jų veiksmo metu (trečiadieniais, ir šeštadieniais, nuo 17:00 iki 19:00) yra griežtai draudžiama būti armijos teritorijoje, bei šaudyti į ją (https://imgur.com/a/qpApDEv). Taip pat yra griežtai draudžiama paaukštinimų metu įeiti į PD (policijos departamentą). Už įvažiavimą / įėjimą / šaudymą būsite šaudomi šaunamaisiais/elitiniais ginklais be perspėjimo.
Išimtys taikomos:
53.1. Armijos bazėje stovi vagių automobilis.

53.2.  Jūs esate Mechanikas/Gaisrininkas/Medikas ir gavote iškvietimą iš teisėsaugos darbuotojo.

54. Vietovių gynimuose, draudžiama naudot bet kokias Teisėsaugos komandas. Jeigu matote didelę grupuote vienoje vietoje arba šaudant prie svarbaus pastato, pasiteiraukite į raciją ar ji nėra užimta, neskubėkite ir nepriimkite skubotų sprendimų. (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą)
Išimtis:
54.1. Jei asmuo prieš vietovės užgrobimą jus įžeidinėjo, šaudė, vartojo narkotikus, galima jį rakinti net ir užgrobimo metu, kad būtų nubaustas už padarytą nusižengimą.

55. Užgrobimų/sandėlių gynimo ignoravimas, tyčinis AFK nuėjimas per užgrobimus/sandėlių, būsite baudžiami išmetimu iš teisėsaugos. (1/1)

Išimtis:

55.1 Gavote crash, dingo internetas, problemos su kompiuterių, pranešti direktoriams iš anksto, kad gali kilti problemų. (Privalomi įrodymai)

56. Tikrinti Inkasatorių kuris perveža nelegalius gaujos pinigus į baze galima tik tada, jeigu aplinkui nėra gaujos narių. (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą 3 mėnesius)

57. Draudžiama rakinti gaujos narius, kurie saugo arba bando pagrobti inkasatoriaus vežamus nelegalius gaujos pinigus. Juos reikia šaudyti, ir tik jei lieka vienas inkasatorius, kuris gabena nelegalius gaujos pinigus, tuomet jį galima surakinti ir panaudoti komandą “/tikrinti”. Jei gauja jau "pristatė nelegalius gaujos pinigus" tuomet reikia nušauti žmogų kuris neša pinigu maišą, tokiais atvejais “/ant” ir “/tikrinti” komandas griežtai draudžiama naudoti. (1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą 1 mėnesį)

 

58. Sunkus nusikaltėlis yra tas, kuris turi 10 star. Tokį asmenį galima šaudyti be perspėjimo. Jeigu sunkus nusikaltėlis yra saugioje zonoje jį galima rakinti , siulyti bauda arba vežti į kalėjimą.

Išimtys taikomos:

58.1. Nusikaltėlis tapo sunkiu nusikaltėliu po pareigūno įtarimo, tada neprivaloma vežti į kalėjimą, galimą siulyti baudą.

58.2. Sunkus nusikaltėlis yra naujokas. Jį draudžiama šaudyti, privaloma tik išteisinti. (Patartina pasiklausti administratorių ar žaidėjas yra tikras naujokas(1/1 + įtraukiamas į juodąjį sąrašą)

58.3. 5-os minutės iki pradedant šaudyti sunku nusikatėli, privalote patikrint ar jisai vis dar su 10 star. (1/2)

 

59. Draudžiama naujokam padėti vykdyti pasiekimus tokius kaip ( stay clean, fine ir t.t ). Jeigu naujokas iškvietė policiją ir prašo pasiekimo, paaiškinkit, kad vykdyti turi patys. (1/2)
 

60. Draudžiama dažnai ir įkyriai direktoriaus prašyti būti įrašytam į garbės sąrašą, ar būti paaukštintam pareigose. (1/2) 

Išimtys taikomos:

60.1. Manote, jog esate pakankamai pasirengęs į jį pretenduoti.

60.2. Norite pasikonsultuoti dėl garbės sąrašo ar paaukštinimo.

 

61. Privaloma turėti įrodymus už visas bausmes. (1/1)

61.1. Už visus įtarimus vertus nedaugiau kaip 1 star, nepateikus įrodymų arba jei įrodymuose matomas neteisingas įtarimas  darbuotojas baudžiamas įspėjimu. (1/2). Už visus įtarimus vertiems 2 ar daugiau star, darbuotojas nepateikęs įrodymų arba jei įrodymuose matomas neteisingas įtarimas bus šalinamas iš darbo(1/1)

61.2. Esate teisėsaugos firmos direktorius, serverio administratorius, jums nereikalingi įrodymai, jei baudžiaute nepraėjus 5 minutėms nuo padaryto pažeidimo. (Įrodymai privalomi tik už relog gaudomam pd, patartina turėti savo įrodymus).

61.3. Išimtis 20. taisyklę. Neteisingai įtarę būsite baudžiami (1/2)

 

62Jei žaidėjas iššovė kulką, kuri nepadarė žalos į orą, pastatus, sienas ar kitus objektus įtarti už šaudymą galima tik po žodinio įspėjimo. (1/2)

 

63. Taisyklių bei jų spragų ar jų nebuvimo išnaudojimas/iškraipymas savo naudai = išmetimui iš darbo + black list (sprendžia merai).

 

64. Žaidime būna atveju, kai taisyklės neaprašo, kaip elgtis tam tikroje situacijoje ir (ar) bausti žmogų. Tokioje situacijoje, pareigūnas pats gali priimti sprendimą, remiantis logika. Net jeigu pareigūnas nebus visiškai teisus, bet galės argumentuotai pasakyti direktoriams ir merams kodėl taip pasielgė, gali būti nebaudžiamas.

 

65. Įtarus žaidėją už pažeidimą, įrodymai turi būti tik iš darbuotojo perspektyvos arba iš jo kolegos kuris dirba kartu su jumis. (1/1)

 

66. Draudžiama savivaliauti Teisėsaugos komandomis, pastebėjus įvygdytą nusikaltimą ir/ar surakinant pažeidėją privalomą iškarto jį nubausti arba jį paleisti. (1/1)

Išimtys taikomos:

66.1. Peržiūrite įrodymus, gavote crash, buvote nušautas arba buvote surištas.

66.2. Esate įsivėlęs į kitą situaciją.

 

67. Narkotikų platinimas klubuose nėra draudžiamas, klubuose galima pardavinėti visų rūšių narkotinės medžiagas, tiek dirbantiems teisėsaugoje tiek nedirbantiems.

 

68. Draudžiama tikrinti žaidėjui narkotikus esančiam AFK (1/2). Už tyčini ginklu/narkotiniu medžiagų patikrinimą ir atėmimą esančiam AFK (1/1 + black list).
Išimtis:
68.1. Žaidėjas specialiai pamates išeina AFK (Privalomi vaizdiniai įrodymai).
 

69. Ginklų sandėlyje, kai gaujai priklauso sandėlis ir jie gamina sprogmenis/ginklus, tos gaujos narius galite šaudyti ir neleisti jiems gaminti ginklų/sprogmenų ( TIK ARAS, KAREIVIAI IR DIREKTORIAI) (DRAUDŽIAMA NAUDOT ELITINIUS GINKLUS NORS IR YRA 5 NUSIKALTĖLIAI ) (privalomi įrod) (1/1 + black list)

 

70. Nusikaltėlį su dviračiu teisesaugos direktorius/garbės darbuotojas gali gaudyti taip pat su dviračiu. (Dviratis gali būt naudojamas tik prieš nusikaltėlį su dviračiu, nieko kito gaudyti su dviračiu negalima) (1/1)

 

POLICIJA | KOBRA 11

 

1. Įtarti žaidėją už kelių eismo taisyklių nesilaikymą galima tik jei šis prasižengė Los Santos ir Dillimores ribose. (1/2)

 

2. Negalima įtarti mechaniko už tai, kad jis pravažiavo per raudoną šviesoforo signalą (KET-N), jei šis tempė degantį automobilį. (1/1)

 

2.1. Negalima įtarti mechaniko KET-N, jei šis bando prikabinti netvarkingai paliktą transportą (1/2)

 

3. Nuo 1:00 nakties iki 6:00 ryto negalima bausti už kelių eismo taisyklių nesilaikymą, jei asmuo pervažiuoja per raudoną šviesoforo signalą. (1/1)

 

4. Asmenims uždrausta statyti automobilius prie svarbių pastatų šaligatvių. (Bausti galima tik tada, kai mašina be vairuotojo stovi 1 minutę arba daugiau)
Išimtis:

4.1 Pagalbos tarnyboms ir transporto firmos darbiniam transportui. (1/1)

 

5. Neteisingai konfiskavus vairuotojo pažymėjimą, pareigūnas baudžiamas įspėjimu, bei privalo atlyginti žalą. (1/2 + žalos atlyginimas bent 2000€)

5.1. Darbuotojas gavęs skundą, žalą privalo atlyginti per 12 valandų, (Išimtis: jei skundas įkeltas tame tarpe nuo 23:00 iki 3:00 tuomet darbuotojas turi 18h žalos atlyginimui), jei per šį laiką darbuotojas neatlygins žalos, skundas bus patvirtintas ir darbuotojas bus šalinamas. (1/1)

5.2. Draudžiama tyčia arba be priežasties atimti teises, tokiu atveju žaidėjas baudžiamas išmetimu iš darbo. (1/1)

 

6. Surakinus žaidėją kuris yra be valstybinių numerių privalote jį įspėti, o įtarti galima tik praėjus 5 minutėm po įspėjimo, jeigu žaidėjas vis dar važinėja be valstybinių numerių. (1/2)

 

7. Įtarus už KET-N + bėgimą privaloma atimti teises. (Ši taisyklė galioja tik jei asmuo bėga su transporto priemone) (1/2)

Išimtis:

7.1. Begaudant nusikaltelį, jo transportas sprogo / yra nepasiekiamoje vietoje, tokiu atveju teisių atimt neprivaloma.

 

8. Draudžiama naudoti matuoklį (/matuoklis) šiais atvejais: (1/1)

8.1 Užmiestyje;

8.2 Ant važiuojančios (judančios) transporto priemonės;

8.3 Ten, kur jis jau yra;

8.4 Ne prie kelio, ant objektų ar pastato stogo.

 

9. Negalima bausti taksisto už pravažiuotą raudona šviesoforo signalą, kai jisai veža keleivį. (1/2) (Visi kiti KET-N įtarimai galioja)

 

10. Negalima bausti fūristų vilkikų, traktoristų, gaisrinės Firetruck, autobusų, DUNE transporto, šiukšliavežio, limuzino vairuotojų, ARO enforcer, armijos barrack užvažiavus priekiniais ar galiniais ratais ant šaligatvio ir/ar įvažiavus jais į priešingą eismo juostą darant posūkį ar apsisukimą (1/2)

 

11. Pareigūnui konfiskavus jums vairuotojo pažymėjimą, draudžiama pareigūno akivaizdoje vairuoti konfiskuotos transporto priemonės kategorija, kitaip būsite baudžiamas už teisių neturėjima.

 

 

 

KOBRA 11 | ARMIJA (KAREIVIAI) | ARAS

 

1. Draudžiama dėti spyglius Los Santos miesto ribose (pažymėta mėlynai bei raudonai) pažymėtose vietose https://ibb.co/88Mw7YH (1/1 + įtraukimas į juodąjį sąrašą)

Išimtys taikomos:
1.1. Leido direktorius.
1.2. Gaudote sunkų nusikaltėlį ir/arba su greita mašina ar motociklu ir jums mažai šansų jį pavyti, galite bandyti pagauti nusikaltėlį dėdami spyglius. 
(Privalomi įrodymai, bei spygliai negali kenkti aplinkiniams)

1.3. Kobros darbuotojai nebus baudžiami, jeigu uždraustoje zonoje bei Los Santos miesto ribose  iš darbinio transporto bus išmesti spygliai ir jie niekam nepakenkė. Uždraustoje/Miesto  zonoje išmestus spyglius privaloma surinkti per 15s. (1/1)

 

2. Vagis yra pilnai atsakingas už vogtą transporto priemonę, todėl bet koks (išskyrus jei teisėsauga padega/susprogdina vogtą automobilį arba dėl pareigūno kaltės nukritusio nuo vogto motociklo) išsilaipinimas iš vogto automobilio, nukritimas nuo motociklo atsitrenkus ar jo nesuvaldžius, ar įvažiavimas į vandeni bus traktuojamas kaip "iššokimas iš vogtos mašinos". (Tikrinti degančios vagių transporto priemonės pareigūno sušaudytos/taranuotos transporto priemonės griežtai draudžiama) (1/1)

Išimtis:

2.1. Jeigu žaidėjas, pavogęs automobilį įsėda į kitą identišką transporto priemonę siekiant išvengti bausmės, jam nestojant ir priešinantis suėmimui, galima įtarti už bėgimą.

 

3. Kontrabandininkas yra pilnai atsakingas už pakrautą automobilį, todėl bet koks (išskyrus jei teisėsauga susprogdina pakrautą automobilį) išsilaipinimas iš pakrauto automobilio ar įvažiavimas į vandenį bus traktuojamas kaip "iššokimas iš pakrauto automobilio". (1/1)

Išimtys taikomos:

3.1. Jei kontrabandininkas iššoko ir bėgo nuo Jūsų, bet jo mašina sveika, arba jo mašina buvo sušaudyta/taranuota ir ji dega, reikia privežti prie mašinos, išspirti ir patikrinti su /tikrinti komanda.

3.2. Jei kontrabandininkas susprogdino/paskandino tuščią automobilį, pareigūnas pilnai gali įtarti už “iššokimas iš pakrauto automobilio”.

 

4. Stabdomas kontrabandininkas privalo sustoti po įspėjamojo h signalo sirenų, pranešimo per /me, žinutės per /sms arba iššauto įspėjamojo šūvio į transporto priemonė. Jei jis nepaklūsta reikalavimams ir bėga toliau, tada pareigūnas gali jūsų transporto priemonę šaudyti ir įtarti bėgimu jei kontrabandos mašina buvo nepakrauta. (1/1)

Išimtis:

4.1. Negalite bausti kontrabandininkų dėl bėgimo, jei jis ką tik išvažiavo iš dylerių bazės.

 

5. Naudoti dūmines granatas galima tik gavus direktoriaus leidimą. (1/1)

Išimtis:

5.1   Užimta zona,  padėta bomba, veža pinigus, gaujos teritorijoje galima naudoti dumines užsklandas arba ginklų sandėlyje vykstant susišaudymui su gauja (Privalomi įrodymai).

 

6.  Asmuo dirbdamas vagimi bando apgaudinėti pareigūnus su nuosava mašina kurios sekimas yra kaip ir kurios nors iš vagių priduodamų mašinų važinėdamas pro pagrindinius pridavimo kelius, tokiu atveju galima jį šaudyti įspėjamaisiais šūviais ir taranuoti(1/1 + įtraukimas į juodąjį sąrašą)

 

7Vagis bandantis 3 kartus iš eilės atjungti signalizaciją gali būti nubaustas prie vagiamos transporto priemonės. (Baudžiama kaip iššokimas iš vogtos transporto priemonės) (Privalomi įrodymai). (1/1)

 
 

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Teisėsaugos atlyginimai mokami kiekvieną trečiadienį ir šeštadienį, apie 17:00.
  • Ginklų sandėlio gynimas, ruošimasis jam ir užėmimas vyksta trečiadieniais bei šeštadieniais, nuo 18:00 iki 19:00. ( neatvykimas į sandėlius be rimtos priežasties (1/2) Išimtis taikoma tik jei turite patvirtintą Sandėlių nebuvimo pažymą (SNP). Daugiau čia.
  • Informacija apie paaukštinimus, darbų paskirtis čia.

SĄVOKOS

Kyšio siūlymas:

  • Siūlomas atlygis, už atrakinimą/neberakinimą/neįtarimą, ar /paz /nark netikrinimą.
  • Siūlomas atlygis atrankoje, už lengvesnį apklausinėjimą ar apklausimą be eilės.

Teisėti pareigūno reikalavimai (trumpinys - TPR):

  • Neįvažiuoti į nurodytą teritoriją, o esant joje - pasišalinti (įsakyti gali tik Kareiviai ir ARAS su direktoriaus leidimu (jeigu nėra direktoriaus, leidimą gali suteikti garbės direktorius/darbuotojas));
  • Įsakymas nulipti nuo/išlipti iš pareigūno darbinės transporto priemonės (tik po vieno įspėjimo);
  • Pareigūno reikalavimas patraukti transporto priemone / ją perstatyti, kuomet automobilis trukdo įvažiuoti ar išvažiuoti iš teritorijos.
  • Pareigūno reikalavimas, pasitraukti nuo pareigūno saugiu atstumu (Negalima liepti pasitraukti, jei pareigūnas pats eina prie žmonių ar žmogus negali fiziškai pasitraukti dėl logiškų priežaščių pvz: surakintas, surištas ir panašiai)

Civilis:

  • Asmuo, nedirbantis teisėsaugoje;
  • Asmuo, neturintis žvaigždučių.
  • Asmuo nesipriešinantis suėmimui
  • Asmuo nepadaręs jokių nusikaltimų
  • Teisėsaugos darbuotojas nevilkintis darbinės uniformos bei neturintis darbinės transporto priemonės

Nusikaltėlis:

  • Asmuo, turintis žvaigždučių;
  • Asmuo, pareigūno pastebėtas nusižengiant, tačiau dar už tai neįtartas.
  • Asmuo, kuris priešinasi pareigūno suėmimui.

Kelių Eismo Taisyklių nesilaikymas: ( Negalioja dviratininkams )

  • Važiavimas priešpriešine eismo juosta ar ne keliu (Negalima bausti jei žaidėjas lenkia stovinčią/važiuojančią mašiną savo juostoje).

Spoiler

 

  • Ne nuosavo turto gadinimas transporto priemone.
  • Važiavimas į taisyklą priešinga puse (rodyklės parodo, kuria puse įvažiuoti).
  • Automobilio palikimas ne aikštelėje ar neišilgai šaligatvio (http://i.imgur.com/R43If66.jpg).
  • Stovėjimas su mašina arba mašinos palikimas prie svarbių pastatų šaligatvių (išimtys taikomos pagalbos tarnyboms, transporto firmos paslaugoms ir bankininkams kurie pakrauna bankomatą).
  • Stovėjimas su mašina viduryje kelio trukdant eismui prie svarbių pastatų (išimtys taikomos pagalbos tarnyboms bei transporto firmos paslaugų tiekėjams).
  • Stulpų daužymas su mašina, motociklu arba oro transporto priemonėmis (lėktuvais, sraigtasparniais) (Išimtys taikomos fūristams su priekabomis bei mechanikams su tempiama mašina).
  • Tyčinis trukdymas pravažiuoti.
  • Pravažiavimas pro raudoną šviesoforo signalą tiesiai arba į kairę. Sukti į dešinę galima.

Spoiler

  • Aikštelių įvažiavimų užblokavimas (Jeigu stovi ant linijų aikštelės pakrašty, bausti negalima).
  • Vairavimas išgėrus.
  • Stovėjimas Taxi zonoje prie HP (išimtis taikoma transporto firmai).

Chuliganizmas:

  • Transporto priemonių gadinimas rankomis, kojomis ar įvairiais įrankiais (lazda ir t.t.);
  • /pee, /wank komandų naudojimas viešumoje ar naudojant šalia pareigūno ar tarnybinio transporto
  • Ne nuosavo turto gadinimas transporto priemone (Stulpo nuvertimas nėra chuliganizmas) (tik arui ir armijai ir kobrai 11) (KOBRAI tik ne Los Santos ir Dillimore's miestų ribose);
  • Bereikalingas vandens purškimas iš gaisrininko mašinos ant žmonių;
  • Gaujos tagų purškimas
  • Žmogaus (nesančio transporto priemonėje, g ar už vairo) trankymas kita transporto priemone. (negalioja pareigūnams, jie patys gali už tai būti itarti)
  • Smūgiavimas į žmogų rankomis, kojomis ar įvairiais įrankiais (lazda ir t.t.):
  • Stumimas transporto priemonės į vandenį, nuo kalno siekiant apversti ar padaryti žalos.
  • Girtavimas viešumoje.
  • Žaidėjo išmėtimas/numetimas iš transporto priemonės (minimaliai 2 kartai)

Ginklo demonstravimas:

  • Ginklo rankoje laikymas arba taikymasis (negalioja teisėsaugai) darbuotojas nevilkintis uniformos ir esantis be darbinės mašinos nesiskaito kaip teisėsauga);
  • Taikymasis su ginklu sėdint transporto priemonėje (negalioja teisėsaugai) darbuotojas nevilkintis uniformos ir esantis be darbinės mašinos nesiskaito kaip teisėsauga);

Šaudymas:

  • Šaunamojo ginklo naudojimas į žmogų.
  • Šaunamojo ginklo naudojimas į transporto priemones.
  • Šaunamojo ginklo naudojimas į orą, pastatus, sienas ar kitus objektus.

Bausmė:

  • Baudos sumokėjimas;
  • Įkalinimas;
  • Sušaudymas;

Įtarimas:

  • Žvaigždučių uždėjimas už tam tikrus nusikaltimus.

Pasipriešinimas suėmimui:

  • Bėgimas nuo pareigūno;
  • Pareigūno mušimas;
  • Šaudymas į pareigūną;
  • ESC laikymas / spaudinėjimas siekiant išvengti bausmės ar pabėgti nuo pareigūno;
  • Persijungimas (relog);

Nusikaltėlių grupuotės:

  • Kontrabanda ir dyleriai;
  • Automobilių vagys;
  • Baikeriai;
  • Masinis nusikaltėlių būrys su ginklais;
  • Gaujos.

Melagingas teisėsaugos iškvietimas:

  • Civilis iškvietęs pareigūną pasišalina iš įvykio vietos;
  • Civilis iškvietęs pareigūną sukelia mirtiną grėsmę pareigūnui bei aplinkiniams;
  • Civilis iškvietęs pareigūną kitokiais būdais trukdo dirbti pareigūnui savo darbą.

Ginklų / narkotikų platinimas:

  • Siūlymas pirkti ginklus / narkotikus;
  • Ginklų / narkotikų atidavimas ar pardavimas (klubuose nesiskaito).

Pagalba nusikaltėliui:

  • Bėgimas nuo pareigūno su transporto priemone siekiant padėti kitam nusikaltėliui, kuris sėdi automobilyje;
  • Kelio užkirtimas su transporto priemone pareigūnui ar kitomis priemonėmis siekiant padėti pareigūno gaudomam nusikaltėliui;
  • Asmens šaudymas į pareigūną siekiant padėti pareigūno gaudomam arba sugautam nusikaltėliui.
  • Priverstinis nusikaltėlio įsisodinimas į transportą (baikeriams)

Bandymas išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą:

  • Išvaizdos pasikeitimas iš teisėsaugos uniformos į paprastą, kai šį surakina pareigūnas siekiant išvengti įtarimo;
  • Narkotikų išmetimas / suvartojimas siekiant išvengti įtarimo už narkotikų turėjimą, kai šį pareigūnas pirmą kartą pagauna su narkotikais;
  • Melavimas pareigūnui, kad padarytą nusikaltimą padarė kitas žmogus, to pasekoje siekiant išvengti įtarimo;
  • Sirenų naudojimas, siekiant išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą;
  • Kyšio siūlymas pareigūnui, kad jis neįtartu už nusižengimą/atrakintu antrankius.

Teisėsaugos kolona:

  • Teisėsaugos darbuotojai važiuojantys su darbinėmis mašinomis ir įjungtomis sirenomis vengiant saugių zonų iš armijos bazės į teisėsaugos ginklų sandėlį.

Elitiniai teisėsaugos ginklai:

  • Armijos tankas — “RHINO„;
  • Armijos naikintuvas — “HYDRA„;
  • Armijos sraigtasparnis — „HUNTER“;
  • ARO sraigtasparnis — „SEASPARROW“;
  • ARO vandens mašina — „SWAT VAN“;
  • Policijos sraigtasparnis — „POLICE MAVERICK“.
  • Policijos laivas - „PREDATOR

Sandėliai:

  • Sėklų sandėlis;
  • Ratų sandėlis;
  • LSD sandėlis,
  • Pinigų sandėlis.
  • Ginklų sandėlis

Teisėsaugos ginklų sandėlio puolėjas:

  • Asmuo, priklausantis gaujai ir esantis teisėsaugos ginklų sandėlio teritorijoje per sandėlių užėmimus;
  • Asmuo, kuris šaudo į pareigūnus ginklų sandėlyje sandėlių metų.

​Nepagarbus elgesys:

  • Pareigūno keikimas, žeidžiantys žodžiai ir kita, kas įžeidžia pareigūną.

Grasinimai:

  • Pareigūno terorizavimas, siekiant jam pakenkti, įbauginti (ban'ai, kitokie susidorojimai žaidime).

Naujokas:

  • Žmogus, žaidžiantis mažą laiko tarpą serveryje;
  • Neturintis VIP statuso.
  • Neturintis vardo spalvos.
  • Nepriklausantis gaujai žaidėjas.
  • Neturintis kitos paskyros su daugiau nei 3500XP.

Svarbūs pastatai:

  • Pagrindinis hotelis;
  • Vairavimo mokykla (VM);
  • Darbinių automobilių taisymo punktai;
  • Ligoninės (Los Santos =, Privati ligoninė bei Dillimore);
  • ​Pokeris.
  • "Kobros 11" pastatas.
  • Pagrindinio Banko vidus.
  • Lošimo biuro vidus.

Raudonos zonos:

  • Kontrabandos pridavimas;
  • ​Kontrabandos ginklų ir narkotinių medžiagų pasikrovimo vietos;
  • Vagių pridavimai;
  • Baikerių būdelė.​

Iššokimas iš vogtos mašinos:

  • Transporto priemonės nugabenimas į vandenį.
  • Tyčinis vagies iššokimas iš vogtos transporto priemonės siekiant išvengti baudos.

Pagalbos tarnyba:

  • Medikai;
  • Gaisrininkai;
  • Mechanikai;
  • Teisėsauga.

Fejerverkų naudojimas žudymui.

  • Fejerverkų numetimas ant mašinos ar prie pat žmogaus siekiant jį nužudyti.

 

Los Santos miesto ribos:

  • Ribos, kur vyksta visas serverio veiksmas - LS miestas ir Dillimore kaimelis. (nuotrauka)

Vietovių gynimas:

  • Bet kokia vietovė Los Santos miesto erdvėj kuri užimta tam tikros nelegalios grupės ir paskelbta per /vchat.

Baikerių bombos naudojimas:

  • Baikerių bombos numetimas ant žmogaus, prie pat žmogaus, arba ant žaidėjo transporto priemonės.

Masinis renginys:

  • King of the hill.
  • Konvojus.

Tykojimas prie vagių mašinų:

  • Tyčinis būvimas prie vagių mašinos laukiant prie pat, už kampo ar kelių gatvių, kol vagis ją paims ir pareigūnas iškarto galės vagį surakinti.

Nelegalių bombų/ginklų gamyba:

  • Gauja, turinti ginklų sandėlį, kuriame gamina nelegalius ginklus ir bombas.

Šaudymas transportu:

  •  Kai yra šaudoma naudojant transporte jau esančius ginklus, pavyzdžiui lėktuvas “Rustler”

 

 

Darbinės uniforma:
Direktoriaus uniforma — su šia uniforma direktorius gali dirbti visuose teisėsaugos srities darbuose.

Skin_286.png

286
Garbės darbuotojo/direktoriaus uniformos — su šia uniforma garbės darbuotojas/direktorius gali dirbti visose teisėsaugos srities darbuose.

Skin_303.pngSkin_304.pngSkin_305.png

303 304 305
Armija

Skin_287.pngSkin_191.png

287 191
Kobra 11 - 
darbuotojai gali nešioti visus šiuos skinus.

Skin_120.pngSkin_303.pngSkin_304.pngSkin_305.pngSkin_298.png

120 303 304 305 298
ARAS 

Skin_285.png
285

Policijos departamentas

Skin_265.pngSkin_266.pngSkin_267.pngSkin_280.pngSkin_281.pngSkin_284.pngSkin_282.pngSkin_283.png
Skin_302.pngSkin_306.pngSkin_307.png

  265         266         267        280        281        284        282         283           302           306         307

Skin_310.pngSkin_311.pngSkin_288.png

   310         311         288
VST (viešojo saugumo tarnyba)

Skin_71.pngSkin_219.png

71                219

 

 

BENDROS KOMANDOS

/policija - dauguma pagrindinių policijos komandų.
/apolicija ir /upolicija – pakelia / nuleidžia įvažiavimo į policijos kiemelį šlagbaumą.
/apolicijag ir /upolicijag – atidaro / uždaro įvažiavimo į policijos garažą vartus.
/aliftas ir /uliftas – pakelia / nuleidžia policijos kiemelio liftą.
/ajail ir /ujail – pakelia / nuleidžia įvažiavimo į kalėjimą šlagbaumą.
/adureles ir /udureles – atidaro / uždaro įėjimo į policijos garažą dureles (tik direktoriams).
/patruliavimas - išmeta norimų patruliavimo maršrutų pasirinkimų lentelę.

/ant [nick] – surakina / atrakina asmenį.
/bauda [nick] – pasiūlo nusikaltėliui susimokėti baudą.
/gaudomi – parodo nusikaltėlių sąrašą.
/isodinti [nick] – įsodina surištą (ne afk) žmogų į pareigūno vairuojamą transportą.
/sekti [nick] – garsu praneša apie žmogaus buvimo vietą ir transportą, kuriuo jis juda.
/nr [masinos_reg.nr] – rodo registruotos mašinos buvimo vietą.



VIEŠOJI SAUGUMO TARNYBA

/apasienis ir /upasienis - atidaro / uždaro pasienio vartus.



POLICIJA | ARAS | ARMIJA | KOBRA 11

/ita [nick] [star] [įtarimas] – įtaria civilį nusikaltimu (uždeda star).
/ist [nick] [priežastis] – išteisina nusikaltėlį (nuiima star).
/nark [nick] – patikrina, ar civilis turi narkotinių medžiagų.
/kon [nick] – atima iš civilio narkotines medžiagas.
/kong [nick] – atima iš civilio ginklus.



POLICIJA | KOBRA 11

/paz [nick] – patikrina ar vairuotojas turi vairuotojo pažymėjimą.
/tei [nick] – atima iš vairuotojo, vairuotojo pažymėjimą.
/alko [nick] – patikrina vairuotojo girtumą.
/matuoklis – įjungia / išjungia greičio matuoklį
.



ARAS | ARMIJA | KOBRA 11

 

/tikrinti [nick] - patikrina, ar vairuotojas veža vogtą mašiną / patikrina, ar vairuotojas veža kontrabandą.

/spygliai ir /nspygliai - padeda / nuima spyglius.

 

ARAS | ARMIJA

/lauztis - įsilaužia į privatų namą.


Šį pranešimą redagavo Rackas: Šiandien, 00:52
Gramatinių klaidų taisymas, šrifto/spalvų koregavimas.

  • 47




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)